Prim Borcu Bulunmayan İşverenlere Ödül

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Adıyaman'da, prim borcu bulunmayan en çok işçi çalıştıran işverenlere ödül verildi.

Prim Borcu Bulunmayan İşverenlere Ödül
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen işverenlere düzenlenen programla teşekkür plaketleri verildi. TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen programa Vali Ramazan Sodan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali Osman Salık, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Şevket Gürsoy'un yanı sıra Vali Yardımcısı Aydın Börü, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, Defterdar Şefik Tongal, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Demirkol,
kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Program kapsamında verilen resepsiyonda konuşan SGK İl Müdürü Kasım Tekin, "Etkin adil ve kolay erişilebilir hizmetlerin bütün kesimlere Avrupa standartları düzeyinde ulaştırmayı hedefleyen sosyal güvenlik kurulunun benimsediği sosyal güvenlik sisteminin ideal anlamda yürütülmesinde en önemli faktör şüphesiz aktüel dengelerdir. Yani zorunlu olan giderlere karşılık prim gelirlerinin alt yapısı ve tahsilatının yeterli seviyede olmasıdır. Kaynakların etkin çalışmasıyla özellikle satın almakla suretiyle
karşılanan sağlık hizmetlerindeki israf ve usulsüzlüklerin takip ve kontrollüde bir o kadar önemlidir. Temsil ettiğimiz kurum ve kuruluşların tümünün bu bağlamada çok önemli görevler icra ettiğini bilinci içinde olmakla beraber kayıt dışılıkla ve israfla mücadelede biraz daha duyarlı davranmanız önem arz etmektedir" dedi.
Sanko Tekstil, İnternet Tekstil, Betaş Menşucat, Yücel İplik, Saftan Gıda Tekstil, Mem Tekstil, Nurpar Tekstil-Plastik, Star Tekstil gibi şirketlere plaket verilirken, şirket temsilcileri plaketleri protokol üyelerinin elinden aldı.