Muğla Valisi Altıparmak: Bu bir provokasyon, polisimizde kayıtlı 7,65 tabanca yok

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan ve Şerzan Kurt (21) adlı üniversite öğrencisinin silahla vurularak ağır yaralanm

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan ve Şerzan Kurt (21) adlı üniversite öğrencisinin silahla vurularak ağır yaralanmasına neden olan olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde 7,65 milimetre çapında kayıtlı silah bulunmadığını ifade eden Altıparmak, "Bizde kayıtlı böyle bir silah yok. Emniyette de kayıtsız hiçbir silah bulunmaz" dedi.

Akşam saatlerinden itibaren her iki gruba mensup kişilerin olay çıkardığı Kötekli mevkiine gelerek incelemelerde bulunan Vali Altıparmak, silahla vurularak ağır yaralanan Şerzan Kurt'u yaralayan kurşunla ilgili balistik incelemenin bitmediğini, olayın tam olarak netleşmediğini aktardı. Altıparmak, "Bununla ilgili adli süreç başladı. Biz de bunun sonuçlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Muğla'nın huzur kenti olduğunu, 12 Eylül'den önceki karanlık dönemlerde bile Muğla'da bu tür hadisenin yaşanmadığını aktaran Altıparmak, "Küçük bir bar önü kavgası alkolün de etkisiyle büyüdü ve bu noktaya geldi. İnsanlar bir noktada kendi bireysel çıkarlarını, kaygılarını toplum üzerinde almaya çalışıyor. Bu nasıl vatanperverliktir anlamıyorum. Olaylarla ilgili 59 kişi gözaltına alındı. Bunların arasında provokasyonu çıkaranlardan da bazı kişiler var" diye konuştu. Vali Altıparmak, kentte durumun tamamen normale döndüğünü ifade etti.