'İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır' ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Bursa Şubesi, 'İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır' ödül töreni ile Bursa ve Türkiye sporuna katkısı olanları öd

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Bursa Şubesi, 'İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır' ödül töreni ile Bursa ve Türkiye sporuna katkısı olanları ödüllendirdi.

TÜRFAD Bursa Şube Başkanlığı'nın 17'nci kuruluş yıldönümü kutlama ve geleneksel 'İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır' ödül töreni Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törene Bursaspor Teknik Direktör'ü Ertuğrul Sağlam, Galatasaray'lı futbolcular Emre Aşık, ikinci kaptan Ayhan Akman, Bursa'da görev yapan antrenörler, eski futbolcu ve sporcular, amatör spor kulüp başkanları ve davetliler katıldı. Düzenlenen törende 'Yaşarken de Anılanlar Futbolcu ödülü'nü Galatarasaylı Emre Aşık ve Ayhan Akman alırken, 'Yaşarken de Anılanlar Teknik direktör' ödülünü ise Bursaspor Teknik Direktör'ü Ertuğrul Sağlam aldı.

EMRE AŞIK'TAN VEDA KONUŞMASI

'Yaşarken de Anılanlar Futbolcu ödülü'nü alan Galatarasaylı Emre Aşık, yaptığı konuşmada duygulu anlar yaşadı. Faal futbol hayatında son haftasını oynayacağını belirten Emre Aşık, "Son haftamı oynayacağım" diyerek başladığı konuşmasında; "Benim için çok önemli bir ödül. Çünkü son 1 haftam kaldı. Türkiye'de faal futbolumda son haftamı oynayacağım. Bu haftada kendi şehrimde aldığım ödülden dolayı TÜRFAD'a teşekkür ediyorum. Bu ödül benim için çok değerli" dedi.

AYHAN: BURSALI OLARAK ERTUĞRUL SAĞLAM VE TAKIMIYLA GURUR DUYUYORUM

Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman da ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada; "Bana bu ödülü layık gören herkese teşekkür ediyorum. Değerli hocam Ertuğrul Sağlam'ın ve takımının da bu sene gösterdiği başarıdan dolayı bir Bursalı olarak onunla ve takımıyla gurur duyuyorum. İnşallah gelecek sezonda da Şampiyonlar Ligi'nde olur ve aynı başarıyı orada da gösterirler." dedi.

ERTUĞRUL SAĞLAM: ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARININ ARİFESİNDEYİZ

Törende 'Yaşarken de Anılanlar Teknik direktör' ödülünü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden alan Bursaspor Teknik Direktör'ü Ertuğrul Sağlam, ödülünü Bursaspor yönetimi ve takımı adına aldığını belirtti. Kendisine verilen ödülden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Sağlam, ekip çalışmasının gücüne sonuna kadar inanan bir teknik adam olduğunun altını çizerek, "Bu nedenle ödülü öncelikle başkanımız İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu adına aldığımı belirtmek isterim. Ortada bir başarı varsa bu pastadan en büyük payı alması gereken oyuncularımız, teknik ekibimiz, taraftarlarımız ve Bursaspor'a hizmet eden herkes adına alıyorum bu ödülü. Çok önemli bir başarının arifesindeyiz. İnşallah haftasonunda Allah, nasıl bu ödülü kaldırdıysak şampiyonluk ödülünü de kaldırmayı bize nasip eder, o mutluluğu hep beraber yaşarız. Bu sene bizim adımıza çok başarılı geçti. Ama Bursa futbolu adına yapmamız gereken en önemli iş bu başarıyı istikrarlı hale getirmek. Bundan sonraki dönemde de kim Bursaspor adına ne yapması gerekiyorsa şapkasını önüne koymalı. Sorumluluk duygusu bilinciyle hareket edilmesini istiyorum. İnşallah daha büyük başarıları hep beraber yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlanan Sağlam, herkese teşekkür etti. Gecede Bursa ve Türkiye sporuna katkısı olan yaklaşık 50 spor adamına ödüllerin verildi.