Hükümet En Çok Bütçeyi Eğitime Ayırıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Nurdağı ilçesine bağlı Sakçagözü Lisesi'nde katıldığı kütüphane açılışında, hükümetin bütçeden en çok payı eğitime ayırdığını söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Nurdağı ilçesine bağlı Sakçagözü Lisesi'nde katıldığı kütüphane açılışında, hükümetin bütçeden en çok payı eğitime ayırdığını söyledi.
Mehmet Erdoğan törende yaptığı konuşmada, eğitimin her şeyin esası olduğunu ifade ederek, "Eğitimin eksik olduğu, eğitimin olmadığı yerlerde, birçok şeyin eksik olduğunu görürsünüz. Bundan dolayı hükümetimiz her yıl bütçesinin yüzde 20'sini yani bütçedeki en büyük payı eğitime ayırmaktadır. Halbuki bundan önceki dönemlerde, bütçelerin en büyük kısmı Savunma Bakanlığı'na ayrılırdı. Sürekli savunmayla alakalı durumlara ayrılırdı" dedi.
Bu noktada Yunanistan'ın sürekli Türkiye ile yarış içinde olduğunu belirten Erdoğan, "Sürekli mega olu idealleri vardı ve sürekli Türkiye ile yarışa girerdi. Biz bu yarışı kestik. Çünkü ortaya bir şey koyduk. Ölçü şuydu; bütün komşularımızla dostluk içerisinde olacağız, kimse ile savaşmayacağız. Savaşma yerine kalkınma ve eğitim projeleri koyacağız. Kaliteli bir demokrasinin yerleşmesini esas alacağız ve mücadelemiz bu noktalarda olacak" diye konuştu.
Bunun sonucunda Türkiye'nin dünyanın 24. ülkesinden 16. büyük ekonomisine sahip bir ülke olduğunu kaydeden Milletvekili Erdoğan, "Biz bu ilerlemeyi yaparken, Yunanistan da izliyorsunuz iflas etti. Kargaşanın olduğu yerde daime hüsran vardır yıkım vardır" ifadelerini kullandı.
"Son bir aydır Anayasa değişikliğine kitlendik ve darbenin Anayasasından Milletin Anayasasının mücadelesini verdik" diyen Erdoğan, "Bu çalışmalarımızı sürdürürken birileri şar tele bastı, terör örgütlerini faaliyete geçirdi şehitlerimiz gelmeye başladı. O şehitlerimize kurşun sıkanları lanetliyorum. Nedense bu ülkenin hazinesi para gördüğü zaman, birileri ya darbeyi karıştırır ya da ülkeyi karıştırır. Barış ve eğitime olan yatırım arttıkça bunlar önlenecektir. Bundan dolayı bu gibi yerlerin açılışı çok
önemli, projede emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencileri kutluyorum" şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Ayhan Yapar da, okumanın önemini anlatarak, "Kitap okumaya önem vermeyen bir toplumuz, bunu aşmamız gerekir. Eğer bu sorunu halledebilirsek birçok problemi de çözmüş olacağız" dedi.
Mehmet Erdoğan ile birlikte açılış kurdelesini kesen, Nurdağı Kaymakamı Abdulkadir Okay, Sakçagözü Belediye Başkanı hasan Dilek, İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Cüneyt Çulcu, Nurdağı Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başabüyük, ilçe daire amirleri kütüphane için hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Öğrencilerin şiir okuduğu, halay çektiği tören protokol üyelerinin kütüphaneyi gezmesiyle sona erdi.