Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden uluslararası öğrenci kongresi

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi - Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (FATÜBAT) 1. Uluslararası Öğrenci Kongresi 15-16 Mayı

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi - Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (FATÜBAT) 1. Uluslararası Öğrenci Kongresi 15-16 Mayıs 2010 tarihlerinde Ankara'da Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Binası'nda düzenlenecek.

FATÜBAT ile birlikte gerçekleştirilecek olan kongre, fakültenin ilk öğrenci kongresi olma özelliği taşıyor. Çok sayıda katılımcının hedeflendiği kongrenin Onursal Başkanlığını Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan yapacak. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ramazan Yiğitoğlu'nun kongre başkanı olduğu organizasyon bilimsel ve sosyal programlarla 2 gün sürecek. Kongrede Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan özgün sözel sunumlar olacak.

Kongre süresince öğrencilerin hazırladığı sunumlardan başka, Prof. Dr. Kadri Altundağ'ın sunacağı "Yurt Dışında Başarılı Bilim Adamı Olmak", Prof. Dr. İbrahim Haznedaroğlu'nun sunacağı "Bir Türk İlacı: Ankaferd", Prof. Dr. Mahmut Kömürcü'nün sunacağı "Açık Kırıklarda Tedavi Yaklaşımları", Prof. Dr. Esin Kahya'nın sunacağı "Klasik Dönemde Tıp Eğitimi" ve Doç. Dr. Mehmet Tekşam'ın sunacağı "Tarihsel Süreçte Teknolojik Görüntüleme Yöntemleri" konulu konferanslar da verilecek.

Ayrıca sosyal program olarak cumartesi akşamı 'gala yemeği' sonrasında "Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası" konser verecek. 16 Mayıs Pazar günü ise 14.00-15.00 arasında yapılacak olan Tıp Fakültesi'nin yabancı uyruklu öğrencilerinin ülkelerini tanıtan özel sunumlarından sonra, şiir ve müzik Eşliğinde Dia gösterisi ve Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hakan Atalar ve Doç. Dr. İlknur Gümüş'ün birlikte hazırladığı müzik dinletisi sunulacak. Kongre sonunda öğrencilerin yaptıkları sunumların içeriklerinin değerlendirilmesi ile birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verilecek.