Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi Başarıya Doymuyor

Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Şanlıurfa'da yapılan Üniversiteler Arası Halk Oyunları Turnuvası Türkiye finalinde geleneksel dalda Türkiye 1.'si oldu.

Daha önce Kayseri'de 3 dalda elde ettiği birinciliği, Kocaeli'nde Geleneksel dalda elde ettiği Türkiye birinciliği ile perçinleyen Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, 13 Mayıs 2010 tarihinde Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Türkiye finalinde geleneksel dalda elde ettiği birincilikle başarısını taçlandırmış oldu. Hocaları Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanı Murat Maral ile kazandıkları başarıyı paylaşmak ve kupalarını takdim etmek üzere Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı ziyaret
eden ekip, rektörlük binasında küçük bir gösteri sundu. Ekibin başarılarından duyduğu mutluluğu ve gururu dile getiren Rektör Saraç, bundan sonra dünya 1.'likleri beklediklerini söyledi.
Yurtdışında yarışmaları için girişimde bulunacaklarını ve her türlü desteği sunacaklarını ileten Saraç, "Uluslararası platformda da başarılarınızı görmek isteriz, dereceye girmeseniz de orda bulunmanız, ismimizi duyurmanız bile yeterli" dedi.