Chp, Su Sayaçlarını Yargıya Taşıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, Gaziantep'teki su sayacı değiştirilmesi uygulamasını yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Öztürkmen, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, "Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşımız sağlam sayacının değiştirildiği ve eski sayacına el konularak evine yeni bir su sayacı takıldığını dile getirdi. Vatandaşın serzenişi üzerine yaptığımız araştırmada GASKİ'nin bu uygulamayı yaygınlaştırdığını öğrendik. GASKİ görevlileri gelip vatandaşın eski sayacını alıp yeni sayaç takıyor. Değiştirmeden sonraki ilk faturaya sayacın bedeli olarak 45 TL bindiriliyor. Su kullanım faturanız 20 TL'yse bundan
sonraki faturanız 65 TL'ye geliyor" dedi.
Sayaçların kontrolden geçirilmesi gerekirken, değiştirilme yoluna gidildiğini kaydeden Öztürkmen, "Doğalgaz sayaçlarıyla ilgili de buna benzer bir durum vardı. Mahkeme bunu iptal etmiş ve sayaçların parasının yeniden iade edilmesi gerektiği yönünde karar vermişti. Biz de bu konuda yargıya gidip bu haksız uygulamanın durdurulmasını, haksız para tahsil edilen vatandaşların da parasının iade edilmesini isteyeceğiz" diye konuştu.
Toplantı sonunda bir basın mensubunun istifa eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bazı partililer tarafından tekrar göreve gelmesini istemesiyle ilgili sorusu üzerine ise salonda bulunan partililerden bazıları soruyu soran basın mensubuna tepki gösterirken, CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen de, "Bizim toplantılarımıza keşke sarı basın kartı sahibi olanlar gelse de herkes sorduğunu bilse" diye yanıt verdi.