Yasa dışı kürtaj yapan doktor suçüstü yakalandı

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde çalıştırdığı ruhsatsız muayenesinde hamile kadınlara yüksek miktarda para karşılığında yasadışı kürtaj ve düşü

İzmir'in Konak ilçesi Alsancak semtinde çalıştırdığı ruhsatsız muayenesinde hamile kadınlara yüksek miktarda para karşılığında yasadışı kürtaj ve düşük işlemleri yaptığı iddia edilen doktor İ. T.(53), suçüstü yakalandı. Alsancak'taki muayenesinde 5 aylık hamile 20 yaşındaki B.A. adlı bir kadına kürtaj yaparken yakalanan Tepecik Doğum Hastanesi Kadın Doğum Doktoru İ.T. gözaltına alındı. Polisin yaptığı baskın sonucunda muayenenin buzdobalında bulunan çöp poşetinin içinde de daha önceden yapılan kürtajlara ait 5 adet cenin bulundu. İzmir Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat telefonlarını arayan bir kadın, Tepecik Doğum Hastanesi'nde çalışan Kadın Doğum Doktoru İ.T.'nin Alsancak'taki ruhsatsız çalıştırdığı muayenesinde 5 aylık hamile olan bir kadına kürtaj yapacağı ihbarında bulundu. İhbar sonucu harekete geçen Cinayet Bürosu ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla İ.T.'ye ait Alsancak'taki muayeneye baskın yaptı. Baskın sonucunda İ.T.suçüstü yakalandı.

Operasyonda kürtaj yapan İ.T.'nin, B.A.'ya el yazısı ile yazılı olan kürtaj sonrası oluşabilecek sağlık sorunlarından kendisini sorumlu tutmayacağına dair imzalattırdığı kağıt ele geçirildi. Ayrıca muayenede yapılan aramada isebuzdolabında çöp poşetine sarılı vaziyette 5 adet cenin ceseti ele geçirildi. Kürtajı İ.T.'ye 3 bin TL karşılığında yaptırdığını söyleyen B.A. alınan ifadesinin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında Doktor İ.T.'nin önceki tarihlerde kürtaj ve düşük yaptığı şahıslara da ulaşan Cinayet Bürosu ekipleri, bu şahısların da yüksek miktarda para karşılığında anlaşarak zamanı geçmiş çocuklarını aldırttıkları, çocuk aldırtan bayanların bir kısmının ise yaşının küçük olduğu iddia edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda ifadesi alınan İ.T. tamamlanan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.