Ünlü Oyuncu Ve Senarist Eşinin Evini Soyan Hırsıza 3 Yıl Hapis

Ünlü oyuncu Ahmet Uğurlu ile senarist eşi Necef Uğurlu'nun Kadıköy'de bulunan evlerine girerek televizyon, bilgisayar ve fotoğraf makinesi çalan zanlı 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ünlü oyuncu Ahmet Uğurlu ile senarist eşi Necef Uğurlu'nun Kadıköy'de bulunan evlerine girerek televizyon, bilgisayar ve fotoğraf makinesi çalan zanlı 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 3 yıl içinde evlerinin 3 kez soyulduğunu belirten Ahmet Uğurlu, "Alarm ve demir parmaklık gibi hırsızlık olaylarına karşın gerekli tedbirleri aldık" dedi.
Alınan bilgiye göre, sanatçı Ahmet Uğurlu ile eşi Necef Uğurlu'nun Fener yolu Bağdat Caddesi üzerinde bulunan evine 22 Ağustos 2008 tarihinde girerek, televizyon, dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi ve çeşitli bilgisayar ekipmanlarını çalan hırsız Hakan Ç., "nitelikli hırsızlık ve konut dokunulmazlığını ihlal'' suçlarından 3 yıl hapis cezası aldı. Kadıköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya müşteki olarak Uğurlu çifti katılırken, sanık Hakan Çelik duruşmaya katılmadı. Duruşmada ifade veren
Ahmet Uğurlu, olay tarihinde saat 8.30 ile 9.30 arasında evde olmadıklarını ve 45 dakika sonra eve döndüklerinde yemek odası penceresinin açık olduğunu ve camın ezilmek suretiyle zorlandığını söyledi. Uğurlu, evindeki bir kısım eşyaların da çalındığını görmesi üzerine polise başvurduğunu ve gerekli incelemelerin yapıldığını belirterek, ''Sanığı tanımıyorum. Çalınan eşyalarım sigortalıydı. Durum vicdani bir şey. Ancak hırsızdan şikayetçeyim'' dedi.
Kadıköy Cumhuriyet Savcısı mahkemede verdiği mütalaada, sanık hakkında TCK'nın 116/1 ve 142/1-b maddesi uyarınca, "nitelikli hırsızlık ve konut dokunulmazlığını ihlal'' suçlarından ceza verilmesi talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti de savunma ve mütalaayı dinledikten sonra sanığın parmak izi tespiti nedeniyle üzerine atılı suçu işlediği gerekçesiyle 3 yıl hapsine karar verdi.
Adliye çıkışında açıklamada bulunan Ahmet Uğurlu, ''Evim 3 yıldır üst üste 3 kere soyulduğu. Bu nedenle alarm ve demir parmaklık gibi hırsızlık olaylarına karşın gerekli tedbirleri aldık" dedi.