Tunceli Üniversitesi, Yüksek Lisans Öğrencilerini Malatya İü'ye Gönderecek

Tunceli Üniversitesi'nin Yüksek Lisans Öğrencilerini Malatya İnönü Üniversitesi'ne göndereceği bildirildi.

İnönü Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi arasında ortak lisansüstü programların açılması konusunda yapılan ön görüşmeler düzenlenecek olan protokolle iki üniversite arasında işbirliği sağlayacak.
Bu çerçevede Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürleri ile birlikte İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret ettiler.
Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve beraberindeki heyet İ.Ü Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Fen, Sosyal ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürleri tarafından karşılandı.
Ziyaret programı kapsamında İnönü Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi işbirliği ile Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde lisans üstü programların açılmasına ilişkin ortak çalışmaların yapılarak gerekli altyapının oluşması konusunda ön görüşmeler yapıldı.
Tunceli'deki yüksek lisans öğrencilerine sunulması gereken programların bir kısmı Tunceli Üniversitesi'nde, mevcut olmayan programların ise İnönü Üniversitesi'nde verilmesi planlanıyor.
İki üniversite arasında sağlanacak olan işbirliği sonrasında düzenlenecek olan bir protokolle 2010-2011 güz yarı yılı öğretim döneminde Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri için belirlenen programlara öğrenci alımı yapılacak.