Kazada üzerine düşen tomruğun ayağını kopardığı baba: Ölmeden son kez yavrularımı göreyim

Sakarya'nın Erenler ilçesinde TEM Otoyolu'nda plastik malzeme yüklü kamyon, emniyet şeridinde park halinde bulunan tomruk yüklü bir kamyona çarparak d

Sakarya'nın Erenler ilçesinde TEM Otoyolu'nda plastik malzeme yüklü kamyon, emniyet şeridinde park halinde bulunan tomruk yüklü bir kamyona çarparak devrildi. Kazada kamyondan düşen tomruğun altında kalan bir kişinin ayağı koptu.

Kaza, TEM Otoyolu'nun Ankara yönünde Alancuma mevkisinde meydana geldi. Süleyman Soydaş'ın kullandığı 71 KC 274 plakalı tomruk yüklü kamyonun lastiğini kontrol etmek için aracını emniyet şeridinde durdurdu. Bu sırada Burhanettin Şahindoğan yönetimindeki 41 HE 974 plakalı plastik malzeme yüklü kamyon, tomruk yüklü kamyona arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle plastik malzeme yüklü kamyon devrildi. Bu sırada otoyol kenarında yaya olarak bulunduğu öğrenilen Hikmet İlhan'ın (41) üzerine kamyondan tomruk devrildi. Tomruğun altında kalan İlhan'ın sağ bacağı diz altından koptu. Kamyon sürücüleri ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Ağır yaralanan İlhan, 112 Hızır Acil Ambulansıyla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sedye ile acil servise alınırken acı içinde kıvranan İlhan; "Yavrularımı çağırın bana. Ölüyorum, yavrularımı görmek istiyorum. Ölmeden son bir kez göreyim yavrularımı" diyerek feryat etti.

Kazazede İlhan, ilk müdahalesinin ardından kopan ayağının dikilmesi için İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne sevk edildi. Tomruk yüklü kamyonun sürücüsü Soydaş, aracının lastiğini kontrol etmek için aracını emniyet şeridine park ettiğini belirterek, "Lastiği kontrol ettim, arabaya bindim. Arabayı çalıştırdım, hareket edecektim. O sırada olan oldu. Yakında park alanı vardı. Orada lastiği değiştirecektim" diye konuştu.

Kaza nedeniyle otoyolda ulaşım 1 saat süreyle tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından otoyolda trafik akışı normale döndü. Kaza ile ilgili inceleme sürüyor.