Cambiasso ve Zanetti'ye Maradona vetosu

Arjantin teknik direktörü Diego Maradona, Inter'de oynayan Esteban Cambiasso ve 136 kez milli formayı giyen Javier Zanetti'yi Dünya Kupası aday kadrosuna almadı.

Arjantin teknik direktörü Diego Maradona, Inter'de oynayan Esteban Cambiasso ve 136 kez milli formayı giyen Javier Zanetti'yi Dünya Kupası aday kadrosuna almadı. Maradona, 30 kişilik ilk listesinde Inter'in deneyimli orta saha oyuncusu Cambiasso ve milli formayı en fazla giyen oyuncu unvanının sahibi Zanetti'ye yer vermedi.
    
Cambiasso ve Zanetti, Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen ve Serie A'da son haftaya lider giren Inter'in bu sezonki başarısında kilit rol oynadı.

Maradona, 2006 finallerinde forma giyen Marsilya'nın oyun kurucusu Lucho Gonzalez ve Real Madrid'den Fernando Gago'yu da kadroya almadı.

Elemelerde fazla şans bulamayan Liverpool'dan Maxi Rodriguez ve Newcastle United'dan Fabricio Coloccini ise Maradona'nın kadrosuna girdi.  
    
18 aylık görev süresinde 100'den fazla oyuncuya şans veren Maradona'nın listesinde, Arjantin'de top koşturan savunma oyuncusu Ariel Garce ve orta saha elemanı Juan Mercier sürpriz isimler olarak göze çarpıyor.

Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Carlos Tevez ve Sergio Agüero ile birlikte kadroya çağrılan forvetler arasında Boca'nın deneyimli golcüsü Martin Palermo da var.

Kaleciler: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania), Diego Pozo (Colon)
    
Savunma: Gabriel Heinze (Marsilya), Martin Demichelis (Bayern Münih), Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield), Walter Samuel (Inter Milan), Juan Insaurralde (Newell's Old Boys), Clemente Rodriguez (Estudiantes de La Plata), Nicolas Burdisso (AS Roma), Fabricio Coloccini (Newcastle United), Ariel Garce (Colon)
    
Orta saha: Javier Mascherano (Liverpool), Jonas Gutierrez (Newcastle United), Angel Di Maria (Benfica), Mario Bolatti (Fiorentina), Juan Sebastian Veron, Jose Sosa (Estudiantes
de La Plata), Javier Pastore (Palermo), Jesus Datolo (Olympiakos), Juan Mercier (Argentinos Juniors), Sebastian Blanco (Lanus), Maxi Rodriguez (Liverpool)
    
Hücum: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Carlos Tevez (Manchester City), Sergio Agüero (Atletico Madrid), Diego Milito (Inter Milan), Martin Palermo (Boca Juniors), Ezequiel Lavezzi (Napoli)

CNN Türk