Teknokent, sanayici ve üniversite arasında köprü olacak

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) içerisinde kurulacak olan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na da ilk başvurusu yapılan Teknoloji Geliştirme Bö

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) içerisinde kurulacak olan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na da ilk başvurusu yapılan Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) sanayici ve üniversite işbirliği noktasında önemli bir görevi üstlenecek.

Kahramanmaraş'ta 2008 yılının Ekim ayında çalışmalarına başlanan Teknokent Projesi ile ilgili resmi başvuru Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na yapılmıştı. Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır'ın kurucu heyet başkanlığında yapılan başvurunun onaylanması halinde, proje üniversite sanayi işbirliği noktasında önemli gelişmelerin yaşanmasına zemin hazırlayacak. İnşa alanlarının, Avşar ve Aksu yerleşkelerine kurulması beklenen proje teknolojilerin gelişmesine imkân sağlarken, ARGE çalışmalarına büyük önem verilecek. Firmaların burada yeni teknolojiler ile pazarlanabilir ürünler üretebileceğini kaydeden Koordinatör Dr. Hikmet Maraşlı,"Teknokent, firmaların, devletin verdiği bütün vergi indiriminden yararlanıp, büyümesini sağlıyor. Üniversite sanayi işbirliği ile bütün yeni teknolojiler burada geliştirilebilecek." dedi.