Sosyal Güvenlik Haftası Başladı

10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Osmaniye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından yemekli basın toplantısı düzenlendi.

SGK Başkanlık Müfettişi Nazmi Sabancı, SGK İl Müdür Yardımcısı İlyas Sarıköse, SGK Avukatı Ahmet Kalem, Memur-Sen İl Temsilcisi Mücahit Çelik, SGK çalışanları ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda haftayla ilgili bilgi veren İl Müdürü Mehmet Korkmaz, "Sosyal Güvenlik Reformunu anlatmak ve sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftası'nın ülkemiz ve tüm insanlarımız için hayırlı olmasını temenni ederim. Sosyal Güvenlik
Kurumu Osmaniye İl Müdürlüğü olarak Sosyal Güvenlik bilincinin ve anlayışının yaygınlaşması, sigortalılarımızın taleplerini yerine getirmek için tüm gücümüzle çalışmaktayız ve bundan da büyük mutluluk duymaktayız" dedi.
Vatandaşlara mutlaka SGK'ya kayıt olmaları çağrısında bulunan Mehmet Korkmaz, "Çünkü çalışamaz duruma geldiğinizde kimsenin size bakmadığını, yaşlandığınızda hiçbir gelirinizin olmadığını, hastalandığınızda nasıl tedavi olacağınızı düşünün. Bunlarla ilgili kaygı duymamak için sosyal güvenlik sistemine kayıt olunuz. Çünkü sosyal güvenlik; hastalıkta sağlık, yaşlılıkta aylık demektir" diye konuştu. Korkmaz, daha sonra hafta içerisinde yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgiler verdi.