Kurtlar Vadisi Pusu'nun Aron Feller'i aslında kim?

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde rol alan ve Türkiye'yi ABD politikaları çerçevesinde yönetmeye çalışan Aron Feller gerçek hayatta kim?

Türkiye'nin en çok izlenen ve gündem oluşturan dizisi Kurtlar Vadisi Pusu'ya sonradan katılan ve ABD politikalarını Türkiye'de uygulamaya çalışan Aron Feller aslında kim?

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde birçok karakter için farklı benzetmeler yapıldı. Örneğin Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu Oktay Kaynarca'nın oynadığı Çakır için Alaaddin Çakıcı, Cerrah Paşalı kardeşlerin de Nuriş kardeşler olduğu iddia edildi.

Vadi'ye daha sonradan dahil olan ABD ajanı Aron Feller'in  ise Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi Stratejisti ve CIA'in (ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı) üst düzey yöneticisi Graham Fuller olduğu düşünülüyor...

Feller, Vadi'de Türkiye başbakanının haberi bile olmadan kolayca odasına girmiş ve onu kendisiyle işbirliği yapması için tehdit etmişti. Başbakanın şaşırarak Senin burada ne işin var? Senin bir daha Türkiye'ye gelmemeni ABD başkanına söylemiştim, yine söylerim demesine karşılık Aron Feller, Başkanı dahi aşan konular var diyerek gücünü bir anlamda göstermişti...

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Aron Feller karakteri Osman Soykut tarafından canlandırılıyor...

Graham Fuller kimdir?

Graham E. Fuller Amerikan Rand düşünce kuruluşunun daimi politik danışmanı, ABD Merkezi Haberlama Teşkilatı'nın (CIA) eski Milli Haberlama Konseyi (İngilizce:National Intelligence Council) yardımcı başkanı, yazar, ABD devlet görevlisi.

Harward Üniversitesinden Rusya ve Orta Doğu çalışmaları ile BA ve MA dereceleri aldı. 20 yıllık dışişleri görevlerinin 17 senesini Almanya, Türkiye, Lübnan, Suudi Arabistan, Kuzey Yemen, Afganistan, Hong Kong gibi ülkelerde hizmet ederek geçirdi. 1982 yılında yakın doğu ve güney Asya'dan sorumlu CIA'nın Milli Haberalma görevine atandı. 1986 yılında ulusal seviyede stratejik tahminler umumi sorumlusu olarak CIA Milli Haberalma Konseyi başkan yardımcılığına getirildi.

1988 yılında doğrudan devlet ile çalışmalarını sonlandıran Fuller, Rand Şirketine esas olarak Orta Doğu, Orta Asya, Güney ve Güneydoğu Asya ve Sovyetler Birliği etnik problemleri ile ilgili çalışmalar yapmak göreviyle katıldı...

POLAT, ABD'YE MEYDAN OKUDU


ZAZA DAYI ÖLÜMDEN DÖNDÜ