İzmir İl Genel Meclisi Ankara'yı örnek aldı

TBMM Genel Kurulu'nda sona eren Anayasa değişiklik paketi görüşmelerinin ardından akıllarda yaşanan tartışmalar ve kavgalar kalmıştı.

İzmir İl Genel Meclisi toplantısında CHP’li Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, son günlerde ülke gündeminde bulunan konular hakkında konuşacağını söyledi. AK Parti Grup Sözcüsü Ali Fuat Yakın, Değirmenci’nin Meclis Başkanı olarak yakasına İsmet İnönü fotoğrafı takamayacağını ileri sürdü. AK Partili üyeler Değirmenci’yi konuşturmamak için itiraz etti. AK Partili Rasim Kahraman’ın, Değirmenci’ye “Diktatör müsünüz?” diye bağırmasının ardından Meclis karıştı, üyeler birbirinin üzerine yürüdü. Değirmenci, meclis oturumuna 5 dakika ara verdi.
Oturumun yeniden başlaması ile birlikte Yakın, Değirmenci’ye “Yakanızdaki nedir?” diye sordu. Değirmenci, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk Başbakanı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün fotoğrafıdır” dedi. Hilmi Değirmenci, Başbakan Erdoğan’ın, İsmet İnönü’yü, diktatör Hitler’e benzetmesinin yakışık almadığını belirtti.

KÜSTAH TARTIŞMASI
Gündemdışı söz isteyen CHP’li Tarık Uslu kürsüye geldi. Başbakan’ın İnönü ile ilgili sözlerini eleştiren Uslu, “Sen nasıl bir adamsın ki onun çizdiği sınırlar içinde yaşayacak, bir de üstüne ona laf edeceksin? Bu küstahlıktır” dedi. AK Partili üyeler “Terbiyesiz, sözünü geri al” diyerek masalara vurmaya başladı. Meclis Başkanlığı kürsüsüne yürüyen AK Partililer, Uslu’nun, Başbakan’a hakaret ettiğini ifade ederek, susturularak özür dilemesini istedi. Tartışmaya CHP’lilerin de katılması üzerine mecliste tansiyon yeniden yükseldi. Toplantıya ikinci kez ara verildi. Yeniden söz alan Uslu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini yanlış anladığını arkadaşlarının içerde kendisine doğruyu aktardığını belirterek, AK Partili üyelerden özür diledi.

İŞTE O ANLAR