Yunanistanlı Eğitimcilerin Köprübaşı İncelemeleri

Köprübaşı Anadolu Lisesi'nin Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında, Yunanistan'ın Patras şehrinin 2 Nd Epagelmatiko Lykeio (EPAL) Patras Okulu'ndan 3 öğretmen, Köprübaşı'nda inceleme gezilerini sürdürüyor

Yunanistanlı Eğitimcilerin Köprübaşı İncelemeleri
Köprübaşı Anadolu Lisesi'nin Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında, Yunanistan'ın Patras şehrinin 2 Nd Epagelmatiko Lykeio (EPAL) Patras Okulu'ndan 3 öğretmen, Köprübaşı'nda inceleme gezilerini sürdürüyor.
Geleneksel, unutulan meslekler ve popüler modern meslekler hakkında her iki ülkenin okullarının öğrencilerine rehberlik etmek amacıyla uygulanan "Mesleğim, Kimliğim" adlı proje kapsamında gerçekleşen ziyarette, yabancı eğitimciler bugün İlhan Sarı'ya ait 2 bin 500 dekar alanda organik zeytin üretimi yapılan tesisi gezdiler. Tesisle ilgili bilgi veren iş adamı ilhan Sarı, "Buraya ilk zeytin fidanını 2006 yılında diktik. Şu an 2 bin 500 dekar alanda 120 bin adet zeytin ağacı bulunmaktadır. Bu tesis hem sofralık zeytin hem de zeytinyağı üretimi yapılmak üzere hizmet vermektedir. Önümüzdeki yıl işletmeye zeytinyağı fabrikası, zeytin işleme tesisi, arıtma ünitesi ve dinlenme ve konaklama tesisleri kurulacaktır. Bununla ilgili çalışmalar bitmek üzeredir. İşletme kendi ürettiği zeytini kendisi işleyecek kapasiteye ulaşacaktır. " dedi. İnsana ve çevreye dost bir üretim sistemiyle çalıştıklarını vurgulayan Sarı, "Üretim modelimiz, sentetik kimyasal tarım ilaçları, hormonlar ve gübrelerin kullanımı ile değil, organik ve yeşil gübreleme, münavebe, toprağın muhafazası, bitkinin direncini artırma, doğal düşmanlardan faydalanmayı tavsiye eden, üretimde sadece verim artışını değil aynı zamanda ürün kalitesinin de yükselmesini amaçlayan konvansiyonel tarıma alternatif bir üretim şeklidir." diye konuştu.
Bu arada Kaymakam Recep Höl de yabancı konuklara ilçeyi ziyaretleri sırasında çekildikleri fotoğrafları bir albüm şeklinde hazırlatarak hediye etti.