Şehzade Mehmet Derecelerine Bir Yenisini Ekledi

İstanbul Mimarlar Odası'nın düzenlediği "Kültür ve Mekan" konulu resim yarışması ve Kimse Yok Mu Derneği'nin organize ettiği "Umut Armağanları Oyuncak Tasarımı Yarışması'nda", Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri Manisa'ya iki ödül daha kazandırdı

Şehzade Mehmet Derecelerine Bir Yenisini Ekledi
İstanbul Mimarlar Odası'nın düzenlediği "Kültür ve Mekan" konulu resim yarışması ve Kimse Yok Mu Derneği'nin organize ettiği "Umut Armağanları Oyuncak Tasarımı Yarışması'nda", Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri Manisa'ya iki ödül daha kazandırdı.
İstanbul Üsküdar Altunizade Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde, Kimse Yok Mu Derneği'nin bu yıl 2.'sini düzenlediği "Umut Armağanları Oyuncak Tasarımı Yarışması'nda" Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinden M.Said Koçoğlu, 7 bine yakın oyuncak içerisinden su kabağından yaptığı marakasla 6.lık ödülünü kazandı. M.Said Koçoğlu, ödülünü düzenlenen törenle Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özkara'dan aldı. Özkara, ödül töreninde yaptığı konuşmada; "Bu yarışmayla çocuklarımıza Kimse Yok Mu Derneği'nin asıl misyonu olan yardımlaşma ve dayanışma, yani kendisinden başkalarını da düşünme duygusunu kazandırmayı amaçladık. Çocuklarımız, kendi yaptığı bir oyuncağı ihtiyaç sahibi yoksul bir çocuğa hediye ederek, o çocukların da yarınlara umutla bakmasını sağlayacaktır." dedi.
Diğer yandan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin dördüncüsünü düzenlediği "Kültür ve Mekan" konulu Şener Özler Mimarlık ve Çocuk Resim Yarışması, 64 il 377 okuldan 2 bin 394 öğrenci katılımıyla gerçekleşti. Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu 8-A sınıfı öğrencisi Nurdan Fenerci'nin yaptığı resim ödüle, 5-A sınıfı öğrencisi Serra Nur Yıldız'ın yaptığı resim de sergilenmeye layık görüldü. Yıldız Sarayı'nda yapılacak olan sergi 1 ay boyunca gezilebilecek.
Türkiye geneli yapılan resim yarışması ve oyuncak tasarımında dereceye giren Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri, okulları tarafından da ödüllendirildi. Öğrenciler ödüllerini eski sinema oyuncusu ve program yapımcısı Reha Yeprem'in elinden aldılar.
Yarışma sonuçları ilgili konuşan Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz, "Hiç oyuncağı olmayan çocuklar için, umutsuz coğrafyaların umudu kırgın çocuklarını sevindirmek, el emeğiyle yapılmış oyuncakları birer umut mektubu ile birlikte çocuklara armağan etmek ve yoksul çocuklar için armağanlar yapmaya teşvik eden bir 'Umut Armağanları Oyuncak Tasarım Yarışması' ile üzerinde derin kültürel izler barındıran Anadolu coğrafyasındaki farklı kültür ve mekanların konu edildiği "Kültür Mekan Yarışması" da gerçekten anlamlı yarışmalar olmuştur. Yarışmaları düzenleyenleri, yarışmaya katılan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi
Anasınıfı öğretmeni Gülcan Köşker ise, "'Umut Armağanları Oyuncak Tasarım Yarışması' öğrencilerimizde iyilik, yardımlaşma ve dayanışma duyguları kazandırarak, yaptıkları oyuncağı hiç tanımadıkları yoksul bir çocuğa göndermenin mutluluğunu yaşadılar. Bu başarılar bizleri çok mutlu etti."diye konuştu.