Liceli Çocuklar Diyarbakır Valiliği'ni Ziyaret Etti

Lice ilçesinde SODES kapsamında yürütülen 'Yaşantı Zenginliği Oluşturma ve Mesleki Tanıtım Gezisi' projesi kapsamında Diyarbakır'a gelen öğrenciler, Vali Hüseyin Avni Mutlu ile görüştüler.

Liceli Çocuklar Diyarbakır Valiliği'ni Ziyaret Etti
Lice Kaymakamı Mehmet Kurt ile birlikte Valiliği ziyaret eden Lice'nin köylerinde eğitim gören 8. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri Vali Hüseyin Avni Mutlu ile görüşerek bir süre sohbet ettiler. Öğrenciler 3 gün boyunca bir yandan belediye, Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı, DSİ, Ziraat Bankası gibi birçok kamu kurum ve kuruluşunu ziyaret ederek çeşitli meslekler hakkında bilgi edinirken; diğer yandan Diyarbakır'ın daha önce hiç görmedikleri tarihi turistik yerlerini gezip
tiyatro ve sinemaya giderek keyifli bir zaman geçirdiler.
Yürütülen proje kapsamında son olarak Valiliği ziyaret eden öğrenciler ve öğretmenleri, Vali Mutlu ile bir süre sohbet etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Mutlu, çocukların çoğunun ilk defa gördüğü yerler hakkında izlenimlerinin neler olduğunu ve ileride hangi meslekleri seçmek istediklerini sordu. PMYO gezisinden oldukça etkilenen çocukların ağırlıklı olarak polis olmak istemelerini mutlulukla karşılayan Vali Mutlu, "İstediğiniz şeyi elde etmek için yılmadan, usanmadan çok çalışmalısınız" dedi.