Ak Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı:

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı, Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin Anayasa görüşmelerinde oy kullanma özgürlüklerinin, vicdanlarının ellerinden alındığını belirterek, "AK Parti denilince akla özgürlük ve demokrasi, CHP denilince statüko ve yasaklar geliyor

Ak Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı:
Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı, Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin Anayasa görüşmelerinde oy kullanma özgürlüklerinin, vicdanlarının ellerinden alındığını belirterek, "AK Parti denilince akla özgürlük ve demokrasi, CHP denilince statüko ve yasaklar geliyor. Ama biz bu yasakları Allah'ın izniyle kaldıracağız" dedi.
Bursa'da Korupark Besaş Kavşağı'nın temel atma töreninde konuşan AK Parti Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı, bu Meclis'in milletten yetki aldığını belirterek, "Bu Meclis reform, Anayasa yapamaz, dediler. Ancak bu Meclis milletten yetki aldı. Reform da yapıyor, Anayasa değişikliği de yapıyor. Milletin huzuruna yeni Anayasa'yı da getirecek. Hep beraber o güzelliği göreceğiz. O Anayasa'da 12 Eylül gölgesinin azaldığını; hep beraber evet oylarıyla milletimiz kabul ettiğinde, Türkiye daha özgür, daha sivil
olduğunda, demokrasiyle buluştuğunda göreceğiz" dedi.
Anayasa görüşmelerinde CHP'li milletvekillerinin oy dahi kullanamadığını, özgürlük alanları, vicdanları ve demokrasinin en önemli hakkı olan oy verme haklarının ellerinden alındığını öne süren Kızılcıklı, "AK Parti denilince akla özgürlük ve demokrasi, CHP denilince statüko ve yasaklar geliyor. Ama biz bu yasakları Allah'ın izniyle kaldıracağız.
CHP hemen, 'Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz' diyor. Anayasa Mahkemesi'nden çıktıkları yok, kapısında yatıyorlar. Bu Meclis'te hangi yasa çıksa, hangi Anayasa değişikliği yapılsa mahkemeye gidiyorlar. Millet bu tabloyu görünce şükrediyor. Çünkü CHP mahkemeye, AK Parti millete gidiyor. Aradaki fark bu. Türkiye'yi büyütmeye, zenginleştirmeye ve özgürleştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.