ABD Dışışleri Bakan Yardımcısı Steinberg, Kosova'ya desteklerinin süreceğini söyledi

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı James Steinberg, ülkesinin Kosova'ya verdiği desteğin artarak süreceğini belirterek, "Kosova ABD'nin dostudur" dedi.

ABD Dışışleri Bakan Yardımcısı Steinberg, Kosova'ya desteklerinin süreceğini söyledi
Balkan gezisi çerçevesinde geldiği Kosova'nın başkenti Priştine'de üst düzey yetkililerle biraraya gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı James Steinberg, düzenlenen ortak basın toplantısında, ABD'nin Kosova halkı ile bağlarının olduğunu ve Kosova'nın geleceğini Avrupa Birliği (AB) içinde görmeyi arzuladıklarını söyledi. Kosova'daki gelişmeler hakkında detaylı bilgi aldığını belirten Steinberg, Kosova misali demokrasisi yeni olan ülkelerde bir yandan rüşvet ve diğer yolsuzluklara karşı mücadelede, diğer yandan da ekonomik kalkınmanın hızlandırılmasında ciddi adımların atılmasının sıkıntılı bir süreç olduğunu hatırlattı. Kosovalı liderlerin bu konularda kararlı olduklarını sezdiğini ifade eden Steinberg, "Kosova devletinin ilerlemesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kosova devletinin ilerlemesi için gayretimiz devam edecektir" dedi. Komşu ülkeler arasındaki ilişkilere de değinen Steinberg ilk sırada Sırbistan ile Kosova arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ise, komşu ülkelerle iyi ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Sırbistan ile ilişkilerin düzelmesini de arzuladıklarını hatırlattı. Kosova Başbakanı Hashim Thaçi de yaptığı açıklamada, otoyol ile termik santral yapımı konusunda atılan adımlarla Kosova'da kalkınma hamlesi başlattıklarını belirtti.

Kosova'dan önce Sırbistan'ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı James Steinberg, Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç ile biraraya gelmişti. Tadiç, Steinberg'e Sırbistan'ın Kosova'yı hiçbir zaman tanımayacağını belirtti.