Silahlı Saldırıda Ölen Şahsın Organları Bağışlandı

Manisa'da dün akşam 3 kişinin silahlı saldırısı sonucu komaya giren ve beyin ölümü gerçekleşen Fehmi Hasgör'ün organları, yakınları tarafından bağışlandı.

1. Anafartalar Mahallesi Belediye Caddesi'nde dün saat 18.30 sıralarında kahvehanede oturan ve sol eli protez olan "Kolsuz Fehmi" lakaplı Fehmi Hasgör (46), G.Y. (27) ve beraberindeki 2 kişi tarafından çağırıldı. Hasgör, sokak ortasında G.Y. tarafından tabancayla vuruldu. G.Y. ve beraberindekiler 45 HN 590 plakalı otomobille olay yerinden kaçarken, başından ağır yaralanan Fehmi Hasgör ise Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasgör'ün saat 22.55'de beyin ölümü gerçekleşti. Daha önce organ bağış formu
dolduran Hasgör'ün organları, babası Hilmi Hasgör, ağabeyi Fatih Hasgör ve kuzeni Emre Hasgör tarafından bağışlandı.
Eşi Belgin'le ayrı yaşadığı öğrenilen Hasgör'ün sosyal bir paylaşım sitesinde cinayetten 3 gün önce Ahmet Kaya'nın 'Kafama sıkar giderim' şarkısını dinlediği ortaya çıktı. Fehmi Hasgör'ün kızı Gamze Hasgör'ün ise önümüzdeki hafta üniversite sınavına gireceği öğrenildi.
Bu arada, cinayetten önce saldırgan G.Y.'nin korkutmak amacıyla havaya bir el ateş ettiği, ikinci atışında Hasgör'ü vuramadığı ve sıktığı son kurşunun Hasgör'ün kafasına isabet ettiği belirlendi. Olaydan sonra Sultan Camii önünde park halinde bulunan 45 HN 590 plakalı otomobilin ise kiralık olduğu tespit edildi. Polis, özel bir oto kiralama şirketinden Gökhan Y. adına kiralanan araçta bir delile ulaşamadı. Cinayet şüphelilerinin yakalanması için araştırmalar sürüyor.
(ÖND-ÖA-CC-Y)