İl Genel Meclisi Başkanı Köylü, Hesap Verdi

29 Mart yerel seçimlerinde Muğla İl Genel Meclisinde iktidar olan CHP'li İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, mecliste grubu bulanan siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile bir yılın hesabını verdi

29 Mart yerel seçimlerinde Muğla İl Genel Meclisinde iktidar olan CHP'li İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, mecliste grubu bulanan siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile bir yılın hesabını verdi.
Köylü, İl Özel İdare'ye ait menkul ve gayrimenkulleri denetleyemediklerini, Encümen yapısının değişmesi gerektiğini ve norm kadro konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.
İl Genel Meclisi'nin bir yıllık çalışmasını CHP Grup Başkanvekili Akın Üstündağ, AK Parti Grup Başkanvekili Saffet Karabıyık ve MHP Grup Başkanvekili Coşkun Tutal ile basın mensuplarının karşısına çıkan Meclis Başkanı Köylü, İl Özel İdare'nin menkul ve gayrimenkullerini denetlemek için denetim kurulu oluşturduklarını belirterek, "Ne var ki Denetim Kurulu oluşturmamız Ticaret Yasası engelliyor. Böyle bir yasa olur mu? Bizler, 400 bin kişinin oyları ile seçilmiş kişiler, İl Özel İdare'nin menkul ve gayrimenkullerini denetleyemiyoruz. Kendi mülklerimizin nerede ve ne kadar olduğunu denetleyemiyoruz. Bir başka konu da Allah kimseyi Anıtlar Kurulu'na ve İl Özel İdare'yi kimseyi muhtaç etmesin. İş yaptırmak için dokuz dereden su getirmeniz lazım. Biz Meclis olarak, seçilmiş siyasiler ile bürokratları bir an önce aynı mekandan ayırmak istiyoruz" dedi.
TURİZM BİZİ DE İLGİLENDİRİYOR
Muğla'nın turizmden daha fazla pay almasını sağlayacak çalışmaları yapacak kurumlardan birisinin de kendileri olduğunu belirten Köylü, "Turizmimizi tanıtacak o kadar çok meteryalimimiz var ki. Bunları değerlendirmek istiyoruz. Muğla'da antik Pazar var, su ve dağ sporları var, traking var, kış sezonunda kayak merkezimiz var. Bunlar bizim hayalimiz" dedi.
NORM KADRO SIKINTISI
Norm kadro konusunda da sıkıntı yaşadıklarını açıklayan köylü, "Muğla'nın her ilçesinde İlçe Özel İdare Müdürlüğü var. Bu müdürlükler ne işe yarar anlamıyorum. Çünkü bunların kadrosu yok. Sadece İlçe Özel İdarelerde standart kadro ile iş yapıyorlar. Bize kalsa, Milas, Marmaris ve Fethiye'de üç İlçe Özel İdare açar, ve bunlara gerekli kadroyu vererek, merkezdeki yoğunluğu ilçelere kaydırırız. İlçelerimizdeki muhtarlarımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini yerinde inceleme fırsatı hala bulamadık" dedi.
ENCÜMEN YAPISI DEĞİŞMELİ
İl Özel İdaresi Encümeninin mutlaka değişmesi gerektiğini belirten Zeki Köylü, "Encümen üyelerinin çoğunluğu atanmışlardan oluşuyor. 6 atanmış, 5 seçilmiş üye var. Yeni Anayasa paketinde yerel yönetimler yer almıyor. Eğer her il bir baskı unsuru oluşturursa, bu konunun gündeme geleceğini umuyorum" dedi.