Bitlis'te Doğum Sonrası Rahatsızlanan Bebek Helikopterle Batman'a Getirildi

Bitlis'te dünyaya gelen ve solunum yetmezliği olan yeşil kartlı bebek, helikopterle Batman'a getirilerek tedavi altına alındı.

Bitlis'te 3 kilo olarak dünyaya gelen ve solunum yetmezliği, ağır akciğer enfeksiyonu ve kalp yetmezliği sebebiyle Bitlis Devlet Hastanesi'ne yatırılan bebek, durumunun ağır olması ve yakın bölgede 3. basamak yoğun bakım ünitesi olmaması nedeniyle Batman'a sevk edildi. Bitlis'ten helikopterle Batman'a getirilen bebeğe, Medical Park Acil Servisi'nde ilk müdahale yapıldı. Bebek durumunun ciddi olduğu anlaşılınca hemen yeni doğan yoğun bakıma yatırıldı.
Medical Park Batman Hastanesi'nin 3. basamak yeni doğan yoğun bakımına alınarak tedavisi başlatılan bebek, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Amine Aktar'ın kontrolünde tedaviye alındı. Bebeğin başarılı takibinden sonra durumunun çok iyiye gittiği, normal bir şekilde solunum alabildiği ve anne tarafından normal beslenmeye geçtiği belirtildi.
Mutluluğunu ifade etmekte zorlanan baba Abdulhamit Kılıçarslan, "Biz bebeği Devlet Hastanesi'ne götürdük. Bize durumunun çok ağır olduğunu söylediler ve burda bakamayız dediler. Batman'da böyle bir imkanın olduğunu duyunca çok sevindik. Helikopterle bebeğimizi Medical Park'a getirdik. Burada doktorlar bebeğimiz ve bizimle çok ilglendiler, Medical Park'a ve doktorlara bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.