Başbakan Erdoğan: 'Sarkozy'yi Türkiye'ye Davet Ettim, Gelebileceğini Söyledi'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Devlet Başkanı Sarkozy ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Devlet Başkanı Sarkozy ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Dönem başkanlığı öncesinde Sarkozy'yi Türkiye'ye davet ettim. O da gelebileceğini söyledi. Kesin tarih henüz belli değil ancak bu yıl sonu itibariyle geleceğini tahmin ediyorum" dedi.
MEDEF toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan, "Sarkozy ile yaptığım görüşme gayet verimli bir görüşme oldu. Görüşmede Türkiye Fransa ikili ilişkilerini kapsamlı bir şekilde ele aldık. Ayrıca G20 ülkesi olarak Türkiye ve Fransa'nın neler yapabileceğini, G20'nin daha etkin bir hale getirilmesini görüştük. Kore'den sonra dönem başkanlığı Fransa'ya geçecek. Dönem başkanlığı öncesinde Sarkozy'yi Türkiye'ye davet ettim. O da gelebileceğini söyledi. Kesin tarih henüz belli değil
ancak bu yıl sonu itibariyle geleceğini tahmin ediyorum. Türkiye ile Fransa arasındaki geleceğe yönelik atılacak adımları konuştuk. AB'ye yönelik konuları aramızda değerlendirdik ve bölgede müşterek olarak neler yapabiliriz bunları konuştuk. Fransa ile Türkiye arasında birlikte yapabileceğimiz çok şey olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
AB'ye katılım süreci konusunda ise Erdoğan, "Önce önümüzdeki mevcut fasıllara bakalım. Biz şuanda bu fasılları halledelim istiyoruz. Ben bloke edilen fasıllar olarak düşünmüyorum. O fasıllara gelindiğinde onların da aşılacağına ve açılacağına inanıyorum" diye konuştu.
İran ile ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, "Biz 1639 Kasr-ı Şirin Anlaşması'ndan bu yana İran ile dostuz. 380 kilometre kara sınırımız var. İran enerjide ve doğalgazda Rusya'dan sonra ikinci ihtiyacımızı karşılayan ülke. Atacağımız adımları uluslararası diplomasi içerisinde yürütmek istiyoruz. Irak'ta olanların kazananı olmamıştır, Afganistan'da olanların kazananı olmamıştır, burada olacak olanların da kazananı olmayacaktır. Biz her şeyin uluslararası diplomasi içerisinde olmasını istiyoruz" dedi.