TRT artık Arapça da yayın yapıyor

TRT bugünden itibaren Arapça yayınlarına başladı konu ile ilgili bir açıklama yapan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin‚ "Bu kanalda 3 uydu ile beraber tüm Arap dünyasına hitap edeceğiz" diye konuştu.

TRT‚ Türkiye ile Arap dünyası arasında köprü oluyor. 350 milyon nüfuslu bir coğrafyaya hitap edecek kanalın açılışı Başbakan Erdoğan İstanbul Ofisi'nde düzenlenen törenle yayın hayatına başladı.

TRT El Türkiye’nin açılış töreninde konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin‚ "Bu kanalda 3 uydu ile beraber tüm Arap dünyasına hitap edeceğiz" dedi.

Şahin‚ 24 saat yayın yapacak olan TRT El Türkiye kanalının; ekonomiden politikaya‚ spordan sinemaya‚ dizi filmlere‚ özellikle Arap seyircilerin görmeyi istediği Türkiye’ye özgü dizi filmlere kanalda yer verileceğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da törende yaptığı konuşmada‚ "TRT en iddialı‚ üzerinde en çok özenle çalıştığı TRT Arapça kanalını El Türkiye ismiyle hizmete açıyor" dedi.

Kanalın bir aile kanalı olarak planlandığını dile getiren Arınç‚ "Arapça konuşan takriben 300 milyondan fazla bir nüfusa 3 uydu üzerinden ulaşmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Arınç‚ "Biz aynı zamanda aynı coğrafyanın insanları olarak‚ aynı kültürün‚ tarihin‚ inancın insanları olarak‚ birbirimizle artık TRT’nin bir kanalında da buluşabileceğiz. Tarihin kardeş yaptığı insanların birbirlerini bu kanalda bulması bizim için her övgünün üstündedir" dedi.

Birbiri ardına açtığı kanallarla atağa geçen TRT‚ şimdi de Arapça yayınıyla 350 milyon nüfusu olan bir coğrafyaya hitap edecek.

"TRT Arapça" bugün yayın hayatına başlıyor.

İstanbul'daki açılışta Başbakan Erdoğan konuşuyor. Erdoğan‚ TRT'nin Arapça yayınının Türkiye ile Arap dünyasını daha da yakınlaştıracağını dile getirdi. Erdoğan tarihi geçmişe dayalı milletlerin bu kanal sayesinde çok daha güzel geleceği paylaşacağını açıkladı.