Pakistan Ve Hindistan Askerlerinin Sınırda Gövde Gösterisi

Pakistan ve Hindistan askerlerinin Wagha Border'deki sınır kapısındaki karşılıklı 'gövde gösterisi' halk ve binlerce turist tarafından ilgiyle izleniyor.

Dünyanın en ilginç askeri törenlerinden biri Pakistan ile Hindistan arasındaki tek sınır kapısı olan Wagha Border'de yaşanıyor. Yılın 365 günü, akşama doğru gerçekleştirilen törene, her iki ülkenin bölge halkı ve turistler büyük ilgi gösteriyor. Her iki ülke de, adeta gövde gösterisine dönen törenlerin halk ve turistler tarafından takip edilebilmesi için sınır kapısına karşılıklı tribün yapılmış durumda. Tribünleri dolduran binlerce Pakistanlı ve Hindistanlı halk ve turist, askerlerinin 'şov'larını coşkuyla izliyor.

Uzun boyları ve gösterişli kıyafetleriyle büyük ilgi odağı olan Pakistan ve Hindistan'ın 'seçilmiş' askerleri, törende, iki ülke arasında yaşanan gerginliklere rağmen dostluğu da elden bırakmıyor. İlk kapılar açıldığında gerçekleşen tokalaşma, daha sonra tribünleri coşturan gövde gösterisine dönüşüyor. Her iki ülke askerleri ilginç yürüyüşlerinin yanında ayakları ile yere sert vurarak birbirlerine meydan okurken, tribünler bu ilginç töreni ilgiyle takip ediyor.

Tribünlerin suskun kaldığı anlarda ise amigolar devreye giriyor. Ellerinde ülkelerinin bayraklarını taşıyan amigolar yaptıkları şovlarla tribünleri ateşliyor.

Sınırdaki tören, nöbet değişiminin ardından her iki ülke bayraklarının gönderden indirilmesi ise sona ererken, askerler, ilk kapı açıldığında olduğu gibi kapı kapanırken de el sıkışarak, dostluk gösterisi yapıyor.
Halk ve turistler törenin ardından askerlerle fotoğraf çektirmek sıraya giriyor.