Kaymakam Sezgin'den Otobüs Firmalarına Uyarı

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, ilçede faaliyet gösteren ve bir süredir rekabet halinde olan otobüs firmaları yöneticilerine yolcu güvenliğiyle ilgili uyarılarda bulundu.

Kaymakam Yalçın Sezgin, şehirler arası ticari yolcu taşımacılığı yapan iki firmanın yöneticilerini makamında kabul etti. Toplantıda İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Kd. Ütğm Selçuk Kansav ile İlçe Emniyet Müdürü Necdet Çoban da hazır bulundu.
Yaklaşık iki aydır rekabet halinde olan iki firmaya, "Rekabetinizi kurallara uygun olarak yapın' uyarısında bulunan Kaymakam Yalçın Sezgin, daha öncede bu konu ile ilgili toplantı yaptıklarını, bu konu üzerinde Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in de her iki firmanın yöneticileriyle bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, yapılan toplantıların ardından rekabetin kural dışı şekilde seyir etmesinin çok üzücü olduğunu, yolcu emniyeti açısından da tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi. Sezgin şöyle devam etti: "Her bir otobüs seyir halindeyken, rakip firma ile karşılaştığınızda yaşanabilecek bir gerginlik, bir söz dalaşı, o otobüsün freni patlak bir vasıtaya dönmesine benzer. Her an kaza yapabilir."
Bu firmalarla yolculuk yapacak vatandaşlara da tavsiyelerde bulunan Kaymakam Sezgin, "Değerli vatandaşlarımızın bu ilçede şehirler arası yolcu taşıyan her iki firma ile seyehat çok dikkatli hareket etmesi gerekiyor. Bu iki firmanın da rekabet sürecinde gösterdikleri kural dışı davranışlar, vatandaşımızın can emniyetini tehlikeye atmaya başlamıştır. Yolcularımızın mutlaka ve mutlaka dikkatli olmaları ve sürücülerin, muavinlerin en küçük bir hareketinde bile otobüsü gerekiyorsa durdurmaları, gerekiyorsa inmeleri, Kaymakam olarak bana ulaşmalarını veya Jandarma ile Emniyet Müdürlüğü'müzü telefonla aramalarını, 24 saat süreyle bize durumu ihbar etmelerini bekliyoruz." dedi.
Can güvenliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Kaymakam Sezgin, "Bu hem firma çalışanlarınınm hem de yolcuların can güvenliği açısından önemlidir. Şuan her iki firmada tehlikeli yolcu taşımaya başlayarak durumu bu hale getirmişlerdir. Bu iki firma şuan dan itibaren tavır ve davranışlarda gerekli düzeltmeleri yapmazlarsa, personeliyle de toplantı yapılacak. Yine değişen birşey olmazsa bu iki firma ile yolculuk tehlike arz ediyor demektir. Bizim değerlendirmelerimiz bunlardır. Vatandaşımız bize kulak verir vermez ama biz vatandaşımızın can emniyetini korumakla yükümlü isek, biz bu işi hukuki ve görevimiz boyutta takip ederek vatandaşımızı bilgilendirmek zorundayız." dedi.