Gaziantep Şehirlerarası Terminali Şam'a Örnek Oldu

Suriye'nin başkenti Şam'a yapılması düşünülen şehirlerarası otobüs terminali için Şam Valiliği Ulaşım Birimi yetkilileri ve Şam Belediyesi Ulaşım, Trafik Müdürlüğü heyeti, Gaziantep Şehirlerarası Terminalinde inceleme yaptı

Suriye'nin başkenti Şam'a yapılması düşünülen şehirlerarası otobüs terminali için Şam Valiliği Ulaşım Birimi yetkilileri ve Şam Belediyesi Ulaşım, Trafik Müdürlüğü heyeti, Gaziantep Şehirlerarası Terminalinde inceleme yaptı.
Suriye Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelen 9 kişilik heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu ve Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Saip Konukoğlu ile bir araya geldiler. Şam İl Encümen Üyesi Mühendis Heysam Midani'nin başkanlığını yaptığı heyette, Şam İl Trafik Müdürü Albay Abdulmutiy Salih ve Şam Trafik Şube Müdürlüğü Mühendisleri yer aldılar.
Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinde incelemeler yapan heyet, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu ile yaptıkları görüşmede iki ülkenin kültürel, ekonomik ve sosyal ilişkilerini değerlendirdiler.
Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinin aynısını Şam'da yapmayı istediklerini belirten Heyet Başkanı Şam İl Encümen Üyesi Mühendis Heysam Midani, "Ben çok Avrupa şehri gezdim fakat hiçbir otobüs terminali bizim kültürümüze uygun şekilde dizayn edilmemiş. Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinin hem mimari yapısı hem de içinde mescit olması ile kültürümüze uygun bir terminal olduğunu düşünüyorum" dedi.
Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalinin proje dokümanlarını alan Heysam Midani, aynı plana sadık kalarak bir çalışma yapacaklarını belirtti.