Demir'den Kotaya 'Karabasan' Benzetmesi

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, son dönemde şeker pancarı eken çiftçilerin üzerine karabasan gibi çöken kota probleminin hem çiftçileri hem de fabrikayı zora sokmakta olduğunu belirtti.

Söz konusu kota probleminin getirdiği sonuçların sadece Amasya çiftçisiyle ve Amasya Şeker Fabrikası ile sınırlı olmadığını vurgulayan Demir, "Türk şeker sanayiinin temelini teşkil eden ham maddeyi üreten çiftçimiz, ürünü işleyen sanayimiz, nakliyecilerimiz, üretimi yapan işçilerimiz velhasıl sektörde ekmek yiyen tüm kesimler büyük sıkıntılara sürüklenmiş bulunmaktadır" diye konuştu.

Türkiye genelindeki şeker fabrikalarının üretim kotalarının bir yıl önceki oranlardan daha düşük seviyelere indirildiğini, bunun da ciddi problemler doğurduğunu belirten Demir, "Bütün bu olumsuzluklara rağmen, kooperatif ve Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu olarak her zaman olduğu gibi bu yıl da çiftçilerimize imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak gereken desteği vermeye gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Demir, Amasya Şeker Fabrikası A.Ş.'nin 2009-2010 kampanya döneminde çitçilerin ürettiği 690 bin ton şeker pancarına karşılık 87 milyon 600 bin 721 TL ödeme yaptığını ve başta Amasya ekonomisi olmak üzere ülke ekonomisine çok önemli bir katkı sağlandığını kaydetti.