Fenerbahçe Kayserispor'la bu akşam karşılaşacak

Fenerbahçe Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında Kayserispor'u evinde konuk ediyor. Geçen hafta Ali Sami Yen'de oynanan derbiyi 1-0 kazanan Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ın renktaşı Kayserisporla bu akşam saat 19: da Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadında karşı karşıya gelecek.

Ligde yaptığı son 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik alan sarı-lacivertlilerin, Kayserispor karşısında da hedefi 3 puan.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 23. haftada aldığı 2-1'lik yenilginin ardından, 24. hafta mücadelesinde Antalyaspor'u, 26. hafta maçında Gaziantepspor'u ve 27. haftadaki derbide Galatasaray'ı 1-0'lık skorlarla yenen Fenerbahçe, 25. haftada Gençlerbirliği deplasmanından 0-0'lık beraberlikle dönmüştü.

Sezonun ilk yarısında Galatasaray karşısında aldığı 3-1'lik derbi galibiyetinin ardından deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, geçen haftaki derbi galibiyetinin ardından Kayserispor karşısında bu kez kazanmak istiyor.

GÜİZA SAKAT

Fenerbahçe'de Kayserispor maçı öncesi Güiza'nın sakatlığı bulunuyor.

Antrenmanda sakatlanan, sağ arka adalesinde ödem tespit edilen İspanyol forvetin tedavisine devam edilirken, Cristian sakatlığının tedavisinin ardından son iki antrenmanda takımla belirli sürelerde çalışabildi.

Kayserispor maçının hazırlıklarını bu akşam basına kapalı antrenmanla tamamlayacak sarı-lacivertli ekipte, sakatların durumu ve kadro da netleşecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum'un yarınki mücadelede Kayserispor karşısında sahaya Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer, Alex ve Gökhan Ünal'dan oluşan olası 11'i sürmesi bekleniyor.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

BİLİCA VE EMRE, SARI KART CEZASI SINIRINDA

Fenerbahçe'de ligde 3'er sarı kartları bulunan Bilica ve Emre, Kayserispor maçında da birer sarı kart görmeleri durumunda, 30. haftada Kadıköy'de Beşiktaş ile yapılacak derbide cezalı duruma düşecek.

Sarı-lacivertliler hafta sonu Kayserispor ile yapacağı lig maçının ardından, 29. haftayı, rakip ligden düşen Ankaraspor olduğu için maç yapmadan geçecek.


ÜNAL: KAYSERİSPOR’U PUANSIZ GÖNDERECEĞİZ

Güiza'nın sakatlığı sebebiyle Eski takımına karşı forma şansı bulacak olan Gökhan Ünal' Kendimi iyi hissediyorum. Kayseri'yi puansız göndereceğiz' dedi.

Fenerbahçe’de arka adalesinde ödem bulunan Güiza’nın yerine teknik direktör Daum’un hazırladığı Gökhan Ünal, kendisini çok iyi hissettiğini, ağrılarınınolmadığını dile getirdi.

Futbol hayatının Kayserispor’da başladığını hatırlatan yıldız forvet, “Onlar buraya galibiyet için gelecekler, ama biz şampiyon olacaksak onları da yenmek zorundayız.

İnanıyorum ki onları puansız göndereceğiz. Kadıköy’den galip çıkacağımıza inanıyorum. Çok iyi çalışıyoruz. Derbinin galibiyeti de bize moral oldu, ama derbiyi alınca şampiyon olmuyorsunuz.

Önemli olan diğer maçları da kazanmak. Önümüzdeki maçı da kazanıp, ileriye daha da umutla bakacağız. Oyunun başında da 90. dakikasında da gol atabiliriz. Yeter ki taraftarımız bizi desteklesinler” dedi.


FENERBAHÇE’NİN ZİRVE YÜRÜYÜŞÜ

Bir ara kaybettiği puanlarla şampiyonluk yarışında geri düşmesine karşın, Antalya maçıyla iyi bir çıkış yakalayıp, Galatasaray zaferiyle yeniden canlanan Fenerbahçe, Kayserispor’u ağırlıyor. Önümüzdeki haftayı bay geçeceği için Beşiktaş’la oynayacağı derbi öncesi ligde son sınavını verecek olan Kanarya’da tek hedef, 3 puana uzanıp zirve yarışını kayıpsız sürdürmek ve moral depolamak. Sarı-Lacivertli ekipte, hafta ortasındaki idmanda sakatlanan Güiza’nın durumu belirsizliğini koruyor. Dün akşam yapılan son antrenmana katılan İspanyol futbolcunun, iğneyle de olsa, bu zorlu maçta çıkmak istediği öğrenildi.

Başkan Yıldırım’dan destek

Fenerbahçe Acıbadem’in İndesit Şampiyonlar Ligi 4’lü Final maçlarını izlemek üzere Fransa’ya gitmeden önce Can Bartu Tesisleri’ne uğrayıp, Daum ve futbolcularla sohbet eden Başkan Aziz Yıldırım’ın, “Kayseri maçını kazanıp, seriyi devam ettireceğinize inanıyorum” dediği belirlendi. Alman hocanın da, “İyi bir hava yakaladık. Kayserispor maçını da kazanıp, galibiyet serisini sürdüreceğiz” diyerek Yıldırım’a söz verdiği kaydedildi. Dünkü idman öncesi oyuncularını son kez uyaran Daum’un, “Artık final maçlarımızı oynuyoruz. Hata yapan bir adım geride kalır. Bunu, aklınızdan çıkarmayın. Sizlere güveniyor ve Saracoğlu’ndan kayıpsız çıkacağınıza inanıyorum” dediği öğrenildi.

FENERBAHÇE: Volkan Gökhan Lugano Bilica Santos M.Topuz Selçuk Emre Özer
Alex Gökhan Ünal
T.D: Cristoph Daum

KAYSERİSPOR: Souleymanou Hakan A. Aydın Serdar Toledo Shawky Abdullah Saidou
Mehmet Eren Cangele Makukula
T.D: Tolunay Kafkas

Hakem: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Ekrem Kan
Stat: Şükrü Saracoğlu
Saat: 19.00
Yayın: Lig TV