Alparslan Türkeş için MHP tarafından mevlit okutuldu

MHP'liler kurucu başkanları Alparslan Türkeş'in 13. ölüm yıldönümünde ilk kez mevlit okuttu. Türkeş birçok ilde düzenlenen programlarla anılırken Ülkü Ocakları merhum başkanları için mevlit okuttu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ilk Genel Başkanı merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, Adana'da da çeşitli etkinliklerle anılırken, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı mevlit okuttu.

Alparslan Türkeş'in vefatının 13. yıldönümünde, İstasyon Meydanı civarındaki Özel Turkay Camii'nde ikindi namazı öncesi okutulan mevlide partili-partisiz çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlitte, MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, İl İkinci Başkanı Abdulkadir Üçkardeşler, İl Genel Meclis Başkanı Abdullah Torun, Ülkü Ocakları İl Başkanı Serhat Kanat, MHP merkez ilçe başkanları, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse de hazır bulundu.

Çok sayıda kadının da caminin üst bölümünde dinlediği mevlitte, Alparslan Türkeş'in yanı sıra Türk milleti ve devleti için mücadele edip ahirete intikal edenler, şehitlik mertebesine erişenler, ebediyete intikal etmiş gaziler için de dualar yapıldı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in ileriyi görebilen bir kişi olduğunu belirterek, "Henüz milli birlik ve milli kimlik konusundaki tahriklerin bu derece tırmanmadığı ve hükümet eliyle yıkılmaya çalışılmadığı yıllarda bile O, bu vahim gelişmeleri görebilmiş, Türk milletine musallat olacak tehlikeler konusunda da o yıllarda ülkemizi uyarmıştır" diye konuştu.


Alparslan Türkeş, ölümünün 13. yılında Beştepe’deki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene Bahçeli’nin yanı sıra, Alparslan Türkeş’in oğlu ve Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, parti yöneticileri, partililer, STK ve Türk federasyonlarını temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören başlamadan önce Kuranı Kerim okundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş’in mezarına kırmızı beyaz karanfiller bıraktı. Kabirdeki çiçeklere su verdi ve dua etti. Bahçeli, kabire Türkeş’in doğum yeri olan Kayseri’nin Pınarbaşı, Köşkerli köyünden getirilen toprağı da serpti.

Daha sonra konuşma yapan Bahçeli, Türkeş’in büyük bir devlet adamı olduğunu ve ölümünün ardından onun eserlerinin anlamı ve önemini daha iyi idrak ettikleri ifade etti.

Türkeş’in şahsiyetinin gerçek değerinin, maddi varlığından ayrılmasına rağmen hatırlanması ve emanetinin eller üzerinde taşınması ile ortaya çıktığını belirten Bahçeli, 13 yılda ona olan sevginin artarak devam ettiğini söyledi.

Türkeş’in Türk tarihinde müstesna bir yeri bulunduğunu ifade eden Bahçeli, ileri görüşlü bir lider olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti.

"Bir dava adamının yıllar sonra bile gönüllerde yaşıyor olması, sadece verdiği mücadelenin büyüklüğü ve şahsiyetinin yüksekliğinden değil, aynı zamanda ileri görüş ve haklı çıkma arasında bağdan da kaynaklanmaktadır, nitekim, onun Türkiye’nin temel meseleleri hakkındaki ön görülerinin haklı çıkmış olması, halen toplumca yaşadıklarımızın da onu doğrulamaya devam etmesi.

Dünyanın ve insanlığın geleceğine dair düşüncelerinin birer birer gerçekleşmesi merhum Türkeş Beyin vizyon derinliğini bugün de herkese göstermektedir. Henüz milli birlik ve milli kimlik konusundaki tahriklerin bu derece tırmanmadığı ve hükümet eliyle yıkılmaya çalışılmadığı yıllarda bile O, bu vahim gelişmeleri görebilmiş, Türk milletine musallat olacak tehlikeler konusunda da o yıllarda ülkemizi uyarmıştır"

Konuşmasında dava arkadaşlarına da seslenen Bahçeli, Türkiye’nin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel bir buhran ve bunalım hali yaşadığını öne sürerek, konuşmasına şöyle devam etti.

"Bunlardan daha vahimi ise Türk milleti, bin yıllık kardeşliğini sorgulama ve sadakatini sınanma noktasına kadar sıkıştırılmış ve gerilmiştir. Merhum Türkeş Beyin, sevdalısı olduğu büyük Türk milleti üzerinde tehditlerin arttığı bugünlerde milli kimlik, milli varlık ve milli bekanın devamı için ittifak etmiş vatan evlatlarının dayanışmasına ve güç birliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır.

Gerek ülkemizin içinde olduğu şartlar, gerekse kültürel gelişmelerin çevremize yansımaları bu kutlu davanın yılmaz savunucuları olan sizleri büyük bir siyasi mücadele ortamına çekmiştir. Bugün milliyetçi hareket, bu tehlikeler karşısında yeni bir sabır ve demokrasi sınavı vermekte, milletimizin yükselmesi yolunda yegane umut olmayı sürdürmektedir. Bu gerçekler, milliyetçi harekete ve ülkücü gençliğe daha büyük sorumluluklar yüklemektedir. Fitne ve fesata meydan vermeden, birlik ve beraberlik içinde üç hilali hak ettiği yerde dalgalandırmak, Türkiye sevdalılarını hak ettiği iktidara taşımak, Başbuğ’un emanetine sahip çıkmanın da asgari şartıdır.

Demokratik imkanları kullanarak ilerleyeceğimiz yolumuz uzun, işimiz hayli çetindir. Bu yolda yılmadan ve usanmadan gayret göstermek hepimizin dava, ülkü ve vefa borcu olmalıdır. Milliyetçi ülkücü kadrolar, onunu izinde yürümeye kararlıdır."

MHP’nin var olduğu sürece Türk milletinin umutsuzluğa kapılmayacağını da belirten Bahçeli, "Bu yolu birlikte kat edecek, ülkemizi güzel yarınlara taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin anıt mezardan ayrılmasının ardından törene katılanlar da Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret ederek dua etti.