Tayland'da Kırmızılar barikatlarını güçlendirdi

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta gösteri üssü olarak kullanılan yerin civarındaki binalara asker yerleştiği duyumu üzerine harekete geçen Kırmızılar, lastiklerle ve dikenli tellerle barikatlarını güçlendirdi.

Tayland'da Kırmızılar barikatlarını güçlendirdi
Tayland'ın başkenti Bangkok'ta gösteri üssü olarak kullanılan yerin civarındaki binalara asker yerleştiği duyumu üzerine harekete geçen Kırmızılar, lastiklerle ve dikenli tellerle barikatlarını güçlendirdi. Bangkok'un önemli ticari bölgelerinden biri olan Silom bölgesinde bir hastaneyi boşalttıran göstericiler, diğer yüksek binaların her birini de gözlem altına aldılar. Binaların tepesine keskin nişancıların yerleştiği haberini alan Kırmızılar, Silom'a 100 metre mesafedeki Chulalongkorn Hastanesi'ni boşalttırdılar. Hastanenin zemin katındaki otoparka askerlerin yerleşebileceği ve hastaneyi saldırı yeri olarak kullanabileceği ihtimali üzerine Kırmızılar temkinli hareket etmeye başladı.

Kırmızılar'a yakınlığı ile bilinen General Seh Deng de, göstericilerin bulunduğu alana geldi. Yoğun bir sevgi gösterisiyle karşılaşan General Seh Deng, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Göstericiler burada kendilerini güvende hissetmediği için barikatı yükseltiyorlar. Buradaki insanların hiçbir suçu yok, sadece hükümetin istifasını istiyorlar, bu doğal bir haktır. Bu gece askerin müdahale yapma ihtimali ise yüksek" diye konuştu. Çevredeki binaların bazı katlarında ve çatısında insanların görüldüğü gözlendi. Kırmızı göstericiler, lazer ışığı tutarak binalardaki insanları rahatsız etti.