Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi, Trabzon'da da uygulanacak

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu'nca 2006 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile ilkokul 4

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu'nca 2006 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile ilkokul 4 ve 5. sınıflara yönelik sürdürülen "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projes"nin, 4-7 Mayıs 2010 tarihleri arasında Trabzon'da da uygulanacak. Projenin Trabzon'daki açılışı 4 Mayıs 2010 Salı günü saat 10.00'da Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi'nde yapılacak.

TMOK'dan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında akademisyenler, çocuk psikologları ve pedagoglarca uzun yıllar süren titiz çalışmaların ürünü olan projenin interaktif sunumlarında; spor kültürü, ahlakı ve kuralları, olimpiyat oyunları ve felsefesi, fair-play, sağlıklı beslenme, çevre gibi konularda bilgilendiriyor.

2009-2010 eğitim ve öğretim döneminin başından bugüne 65 bin, toplamda ise 2006 yılından günümüze İstanbul, İzmir, Eskişehir, Konya, Manisa, Mersin, Sakarya, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bolu, Balıkesir, İzmir illerinde yaklaşık 200 bin öğrenciye ulaşılan sunumlar Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nce örnek proje olarak gösteriliyor.

Türkiye'de gelecekte yapılması planlanan olimpiyat oyunları için olimpizm ve spor kültürünü özümsemiş bilinçli bir gençliğin önemi büyük olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu amaç doğrultusunda sürdürülen program, sunumlara katılan öğrencilerin yanı sıra beraberlerindeki öğretmenler, birçok ilin valisi, belediye başkanları, milli eğitim müdürleri ve diğer yöneticiler tarafından büyük ilgi ve takdir görüyor." denildi.