Erzurum 2. Ağır Ceza Maahkeme Salonu, Ergenekon duruşması öncesi bakımdan geçirildi

Erzincan Ergenekon davasının görüleceği Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hazırlıklar tamamlandı.

Aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray

Erzincan Ergenekon davasının görüleceği Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hazırlıklar tamamlandı.

Aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner gibi 14 sanıklı Erzincan duruşması, 4 Mayıs Salı günü Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak. Duruşma öncesinde, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, salondaki ses ve görüntü kayıt sistemlerini yeniledi, pencerelere jaluzi perde takıldı ve salonun duvar ile tavanları boyatıldı.

Davanın görüleceği 40 kişilik salona ayrıca, sanık yakınları ile basın mensuplarının oturması için ek sıra yerleştirildi. Duruşma salonunun mavi olan kapısı, duvar renkleriyle uyumlu olması için maun kaplamayla değiştirildi. Zemin ise deterjanlı su ile yıkanarak dezenfekte edildi.

Büyükşehir Belediyesi, bir hafta öncesinden Erzurum Adliye Sarayı önündeki karo ve bordür taşlarını yenileme çalışması başlattı. İşçiler, çalışmaları salı günü sabahına kadar bitirmek için hummalı çalışmayı sürdürüyor.

Öte yandan, Adliye Sarayı içerisinde, çevresinde ve il genelinde olabilecek provokasyon amaçlı saldırı ve eylemlere karşı, Erzurum Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Terör, güvenlik ve istihbarat birimleri duruşma öncesinde salonda, duruşma salonunda, adliye çevresinde ön çalışma başlattı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, duruşmaya kısıtlı sayıda izleyici alacaklarını açıkladı. Başsavcı Kuş, davanın görüleceği salonun küçük olmasından dolayı, sanıkların birinci dereceden yakınlarının duruşma salonuna alınacağını ifade etti.