Clinton: 'İsrail ile Filistin arasında dolaylı görüşmeler önümüzdeki hafta başlayacak'

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, önümüzdeki hafta İsrail ile Filistin arasında dolaylı görüşmelerin başlamasını beklediğini söyledi.

Clinton: 'İsrail ile Filistin arasında dolaylı görüşmeler önümüzdeki hafta başlayacak'
Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed el Sabah ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsrail ve Filistin'in önümüzdeki hafta dolaylı görüşmelere başlamasını beklediğini kaydetti. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Clinton, "Çabalarımız oldukça bellidir. Görüşmelerin tekrar başlaması, iki devletli çözüm doğrultusunda uğraştığımız gelişmeler açısından kesinlikle gereklidir. Önümüzdeki hafta yakınlık görüşmelerine başlıyoruz" diye konuştu.

Clinton ayrıca, yarın Kahire'de Arap dışişleri bakanlarıyla ABD heyeti arasında yapılacak görüşmede, dolaylı görüşmelerin başlatılması için Mahmud Abbas'a destek arayacaklarını söyledi. Clinton, "Sonuç olarak tarafları doğrudan görüşmelerde görmeyi ve bütün zorlu meseleleri çözmeyi istiyoruz" dedi.

Kuveyt Dışişleri Bakanı el Sabah da, Arap ülkelerinin görüşmelerin tekrar başlatılması girişimlerinin arkasında olacağından emin olduğunu ifade ederek, "ABD'nin üstlendiği görevi tamamıyla destekliyoruz" dedi. Clinton'ın sözcüsü Philip Crowley ise yaptığı açıklamada, İsrail ve Filistinli tarafların barış görüşmelerinin başlatılması konusunda hemfikir olduğunu söyledi. Sözcü Crowley, Mahmud Abbas'ın dolaylı görüşmelere başlamak için yarın Kahire'de konuyla ilgili bir araya gelecek Arap ülkeleri diplomatlarının resmi desteğini beklediğini söyledi.

Mart ayında başlatılması öngörülen dolaylı görüşmeler, İsrail'in Doğu Kudüs'te inşa edeceğini açıkladığı konut projesi sebebiyle durdurulmuştu.