Başbakan Erdoğan'ın Musevi Cemaati Başkanı Herman'ı Kabulü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman ve beraberindekileri kabul etti.

Başbakanlık Merkez Bina'da yaklaşık 1 saat süren görüşmede, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da hazır bulundu. Görüşmede Musevi Cemaati Başkanı Herman'ın, Başbakan Erdoğan'ın kendilerine bugüne kadar gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ettiği öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın da, daha önce olduğu gibi Türkiye'de yaşayan Yahudi cemaatinin problemleriyle yakından ilgileneceği sözünü Herman'a verdiği öğrenildi. Görüşmede, Türkiye-İsrail arasındaki sıkıntıların da gündeme geldiği ve bu sıkıntıların
nedenleri üzerinde durulduğu öğrenildi. Ayrıca Erdoğan'ın görüşmede, Musevi Cemaati Başkanı Herman'a anti-semitizmin insanlık suçu olduğunu söylediği ve bunu dile getirdiği platformlarda, Türkiye'deki Musevi cemaatini referans verdiğini söylediği kaydedildi.

"KENDİMİZİ DAHA FAZLA ANLATACAĞIZ"
Herman'ın görüşmede, Türkiye'de son dönemde yapılan kamuoyu araştırmalarında Musevi cemaatine yönelik çıkan olumsuz sonuçların kendilerini ciddi manada düşündürdüğünü söylediği öğrenildi. Bu konudan ötürü rahatsızlıklarını Başbakan'a ileten Herman'ın, "Kendimizi anlatmak için bundan sonra daha fazla çaba sarf edeceğiz" dediği öğrenildi.
Beyoğlu Musevi Hahamhane Vakfı'nın 2009 yılında yaptırdığı ankete göre, Yahudi komşu istemeyenlerin oranı yüzde 64 çıkmıştı. 'Yahudiler hakkında bilgim yok' diyenlerin oranı ise yüzde 76 çıkmıştı.
(MÜG-CC-Y)