Ardahan Üniversitesi Rektörü Korkmaz'dan Ygs Değerlendirmesi

Ardahan Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof

Ardahan Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarında Ardahan'ın son üç il arasında yer almasının kendilerini derinden üzdüğünü, bunun kabul edilemeyeceğini ifade etti.
Turizm Haftası etkinliklerine katılmak amacıyla AÜ'ye bağlı İnsani ve İdari Bilimler Fakültesi'ne gelen Korkmaz'a, burada gazetecilerin Ardahan'ın YGS'deki durumu soruldu. Durumun kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Korkmaz, Ardahan halkının bu soruna sahip çıkması ve birlikte hareket edip topyekün buna tepki göstermesi gerektiğini belirtti. Korkmaz, şunları kaydetti:
"Durumun böyle olacağı kesindi. Çünkü Ardahan'dan 60 öğretmen tayinci olup gidiyor, yerine 3 öğretmen atanıyor. Bu da durumu kısaca açıklıyor. Buradan Ardahanlılara sesleniyorum; bir yemek için yürüyüşe geçen insanlar, çocukları başarısız olduğu için neden yürümüyorlar? Kendilerini kınıyorum. Ardahan YGS'de sonuncu oldu. Bu insanlarımız neredeler. Neden onların geleceği, onların umutları onları ilgilendirmiyor. Bu anlayışla bu sorunlar çözülemez. Ardahan halkı her şeyden önce bu soruna sahip çıkmalı.
Ardahan'dan 60 öğretmen tayinci oluyor sadece 3 tane atanıyor. Bu sorunun büyük bir sorun olduğunun farkına varmanın zamanının geldiğini bilmek gerek. Öncelikli sorun öğretmen açığının bir an önce kapatılmasıdır."