Adana'da Metrekareye 66 Kilogram Yağış Düştü

Adana'da sabah başlayarak ara ara devam eden yağmur nedeniyle hayat felç oldu. Metrekareye 66 kilogram yağışın düştüğü ilde okulların bahçeleri, köprü altları, bulvarlar ve evleri sular bastı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre sabah saat 08.00'dan 14.00'e kadar metrekareye 19 kilogram yağış düştü. Saat 14.00 ile 19.30 arasında ise metrekareye 47 kilogram yağış düştü. Gün boyu toplam metrekareye 66 kilogram yağışın düştüğü ilde hayat felç oldu. Aşırı yağış nedeniyle okul bahçeleri, köprü altları, bulvarlar ve evleri su bastı. Adana Valiliği'nin de bulunduğu Mücahitler Caddesi'ndeki alt geçit tamamen su altında kaldı. Geçit trafiğe kapatılırken, bölgeye Adana Su ve
Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Merkez Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde de çok sayıda evin giriş katlarını su bastı. Bazı okulların bahçeleri su baskınına uğrarken, öğrenciler okuldan güçlükle tahliye edilebildi.
Kent merkezinin çeşitli noktalarında trafik tıkanırken, maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi. Yolda kalan araçları vatandaşlar iteleyerek götürdüler. Tıkanan logar kapaklarını da vatandaşlar kendi imkanlarıyla açtı.