100 Öğrenci Çanakkale'ye Uğurlandı

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Belediye Gençlik Merkezi bünyesindeki 100 öğrenci ve 10 öğretmeni Çanakkale'ye uğurladı.

Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi önünden hareket eden 2 otobüs, Belediye Başkanı Serdar Atalay tarafından uğurlandı. Öğrenciler, 5 gün boyunca Çanakkale'yi gezecek.
Öğrencileri uğurlayan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yüz binlerce şehidin kanıyla sulanan Çanakkale'yi herkesin mutlaka görmesi gerektiğini belirtti. Başkan Atalay, "Bu vatan bize şehitlerimizden yadigar. Dününü unutmayan ve geleceğe umutla bakan bir gençliğin yetişmesi için çalışıyoruz. Genç nesiller, bu kutsal vatan topraklarının nasıl kazanıldığını, uğruna ne bedeller ödendiğini yerinde görsün istiyoruz" dedi.
Başkan Atalay, tarihin en şerefli sayfalarını yeni nesillere aktarmak gerekliliğinin bilinciyle, öğrencilerin gezi heyecanına ortak olduklarını söyledi. Atalay, "Çanakkale ruhunu Bingöl'de yaşatıyoruz. Bu vesileyle, vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla bir kez daha anıyoruz" şeklinde konuştu.
Otobüslere binen öğrencilere nasihatlerde de bulunan Başkan Atalay, otobüsler hareket edene kadar Belediye Gençlik Merkezi önünde bekledi.