Seri Katil Cinayetlerin Analizini Telefoncuda Yapmış

İzmir'de 3 kişiyi peş peşe öldüren katil zanlısının, üçüncü kurbanının cep telefonunu satmak istediği telefon bayisinde işlediği cinayetlerin analizini yaptığı ortaya çıktı

Seri Katil Cinayetlerin Analizini Telefoncuda Yapmış
İzmir'de 3 kişiyi peş peşe öldüren katil zanlısının, üçüncü kurbanının cep telefonunu satmak istediği telefon bayisinde işlediği cinayetlerin analizini yaptığı ortaya çıktı. Katil zanlısı H.A.'nın işlediği cinayetler hakkında "Normal bir insanın yapabileceği bir olay değil" dediği öğrenildi.
İzmirlilere korku dolu üç gün yaşatan katil zanlısı H.A.'nın (27) edinilen bilgiye göre 27 Nisan saat 09.30 sıralarında üçüncü kurbanının cep telefonunu satmaya gittiği öğrenildi. Telefon bayisi sahibi Nergiz Oksay, ortalama 45 dakika boyunca dükkanında kalan katil zanlısının kendisi ile cinayetler hakkında sohbet ettiğini ifade etti. Oksay, "Pazar sabahı dükkanı elemanımız açtı. Katil zanlısı H.A. da sabah saat 09.30 sıralarında dükkana gelmiş ve acelesi olduğunu söyleyerek elindeki telefonu satmak
istediğini söylemiş. Saat 09.35 sıralarında ben dükkana geldiğimde oturuyordu. Elimde 'İzmir'de 'Seri Katil Şüphesi' manşetli gazeteleri görünce sohbet etmeye başladık. Kendisinin de Balçova'da oturduğunu ve cinayetlerin işlendiği yerlere çok yakın olduğunu ifade etti. Bu tarz bir olayı normal bir insanın yapamayacağını, cinayetlerin işlendiği saatlerin çok geç bir vakit olmadığını ve tam bir cesaret işi olduğunu söyleyerek, öldürülenler arasında kesinlikle bir bağın varolduğunu söyledi" dedi.
İşletme sahibi Nergiz Oksay, katil zanlısı H.A.'nın kimlik vermekten çekindiğini ama kendisinden şüphelenmediklerini söyledi. Daha sonra İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nden "Nokia 5530" marka telefon satın alıp almadıklarının sorulması üzerine katille sohbet ettiğini ve telefonunu satın aldığını anladığını kaydeden Oksay, "Polislerle birlikte cep telefonundaki fotoğrafları inceledik ve öldürülen travesti Mustafa Has'ınkileri gördük. Sonra polis, güvenlik kamerası kayıtlarını da aldı" diye konuştu.
Katil zanlısı H.A.'nın doğulu bir tipi olduğunu ve konuşması ile giyiminin düzgün olduğunu, hali ve tavrının şüphe çekilmeyecek bir vaziyette olduğunu ve cinayetler hakkındaki sohbetinde de rahat olduğunu anlatan Oksay, yaşadığı anları hatırladıkça psikolojisinin bozulduğunu ifade ederek, "Eğer onun katil zanlısı olduğunu bilmiş olsaydım ona bunu mutlaka hissettirirdim" dedi.
(AH-CC-Y)