Ato Başkanı Aygün Çanakkale'de İşadamlarına Seslendi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) Nisan ayı olağan toplantısında konuşan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, ticaretle uğraşanların yatırım yapmasının ceza haline geldiğini söyledi

Ato Başkanı Aygün Çanakkale'de İşadamlarına Seslendi
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) Nisan ayı olağan toplantısında konuşan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, ticaretle uğraşanların yatırım yapmasının ceza haline geldiğini söyledi.
ÇTSO'nun davetlisi olarak Çanakkale'ye gelen ATO Başkanı Sinan Aygün, Troia Antik Kenti ziyaretinin ardından işadamlarıyla biraraya geldi. ATO Başkanı Sinan Aygün'ün katıldığı toplantının açılış konuşmasını ÇTSO Meclis Başkan Vekili Remzi Gula yaptı. Çanakkale'nin önemine değinen Gula, altyapı ve duble yolların tamamlanmasının ardından kentin kalkınma yolunda daha fazla ilerleyeceğine inandığını söyledi.
Daha sonra söz alan ATO Başkanı Sinan Aygün, Türkiye'de yaşanan işsizlik sorununa dikkat çekti. Anayasa paketinin çözümlenmesinin ardından Türkiye'nin gerçek gündemine kavuşacağını belirten Aygün, "Türkiye'nin gündeminde son 15 gündür anayasa paketi görüşülüyor. Tabii görüşülsün. Ama bir yandan da ekonomiye ait bir şeylerin olması lazım. Yapılıyor mu? Gördüğümüz kadarıyla yapılmıyor. Dünyada en pahalı benzini biz kullanıyoruz ve dünyada asgari ücretlerden en çok pirim kesilen, vergi alınan yer Türkiye.
Bu tür engellerin Türkiye'de kalkması lazım. Türkiye bu sorunlardan kurtulur mu, kurtulur. Türkiye aslında bu sıkıntılardan kurtulursa nasıl Çanakkale'de tarih yazdı, yine yazar. Aslında Türkiye'de üretilmeyen ithal ürünleri almak lazım" dedi.
Türkiye'de teknolojiye yatırım yapılmasının şart olduğunu da kaydeden Aygün, "Avrupa Birliği diyorsanız. Benzin fiyatlarını geriye çekeceksin, elektrik fiyatını çekeceksin. Ancak bunların hiçbiri yapılmıyor. Bizim teknolojiye yatırım yapmamız lazım. Peki onu nasıl yapacağız. Türkiye'de özel sektörün eğilimli olması lazım. Devlet şuan bir şey yapmıyor ve her şeyi satıyor. Devletin yapamadığını bizim yapmamız lazım" diye konuştu.
İstihdamı arttırmak için üretimin artması gerektiğinin altını çizen Aygün, "Türkiye'de ticaretle uğraşanların yatırım yapması ceza haline geldi. Bir yandan hükümetin uygulamış olduğu bütçe vergi politikaları, diğer yandan Türkiye'nin en pahalı giysini kullanan sanayicimiz. Biz bunu aşarız, işsizliği çözeriz. Ancak bu politikalarla bu mümkün değil. Eğer istihdamı arttırmak istiyorsak üretimi arttırmamız lazım. Üretimi arttırmak istiyorsak pazar bulmamız lazım" şeklinde konuştu.
ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan ise, "Çanakkale'de duble yolların olması lazım. Ankara, Çanakkale'ye her anlamda sıcak bakıyor. Ancak bu sıcaklık Çanakkale için yeterli değil. Çanakkale'nin altyapı ve duble yol sorunu var. Bunların bir an önce tamamlanması gerekiyor" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ÇTSO Başkanı Tezcan, ATO Başkanı Aygün'e günün anısına seramikten yapılmış at başlı testi figürü hediye etti. Toplantı sonunda ÇTSO üyeleri, Aygün ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.