'Rus Arşivinden Ermeni Gerçeği' Konferansı Kuşadası'nda Yapıldı

Kuşadası Atatürkçü Aydınlanma ve Tam Bağımsızlık Platformu tarafından "Rus arşivinden Ermeni gerçeği" konulu konferans düzenlendi.

Kuşadası Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü araştırma görevlisi Mehmet Perincek katıldı. Konferans, Kuşadası Atatürkçü Aydınlanma ve Tam Bağımsızlık Platformu genel koordinatörü Nail Topal'ın yaptığı açılış konuşması ile başladı.
Daha sonra konuşan İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek, " Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda Ermenilere soykırım yaptığı iddiası Batılı devletlerin gündeminden düşmüyor. Bugüne kadar ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi başta olmak üzere onlarca ülke, meclis kararıyla soykırımı tanıdığını ilan etti. Son olarak Fransa Meclisi soykırımı inkâra ceza kararını aldı. Oysa Sovyet arşivlerinde el değmemiş binlerce belge Türkiye'nin haklılığını kanıtlıyor. El değmemiş diyoruz, çünkü bugüne kadar hiçbir Türk araştırmacı bunları incelememiş" dedi. Sekiz yıldır Rus Sovyet Devlet arşivlerinde Türk Sovyet İlişkileri ve Ermeni meselesi üzerine araştırmalar yapan Perinçek, araştırmaların sonuçları Kaynak Yayınları tarafından "Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı" adıyla, bir dizi kitap olarak yayınlanmıştı. Bu alanda bir çok makalesi de bulunan perinçek, konferansta şu görüşlere yer verdi:
"Bugün Batılı devletler Ermeni soykırımını tanıyor bu yönde kararlar alıyor. Bu devletlerin 18. ve 19. Yüzyıl'daki tutumlarıyla bugünkü tutumları örtüşüyor diyebilir miyiz?
Nasıl o dönemde İngilizler, Fransızlar, Çarlık Rusyası, sonradan ABD, emperyalist amaçlar doğrultusunda bunu gündeme getirip kullandılarsa bugün de yapılmak istenen yine Anadolu'nun parçalanması projesi içinde Ermeni meselesinin kullanılmasıdır"
Yaklaşık iki saat süren konferansın ardından İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek, izleyicilerden gelen soruları da cevapladı.