Koalisyon Hükümeti İhtimali İngilizler'i Korkuttu

Birleşik Krallık'ta seçimler için geri sayıma başlanırken Londra'nın tarihi zindanlarının yer aldığı The London Dungeon Müzesi, bugün düzenlediği etkinlik ile seçmenlere, tarih sayfalarında yer alan politik olayları hatırlattı

Birleşik Krallık'ta seçimler için geri sayıma başlanırken Londra'nın tarihi zindanlarının yer aldığı The London Dungeon Müzesi, bugün düzenlediği etkinlik ile seçmenlere, tarih sayfalarında yer alan politik olayları hatırlattı.
"Hung Parliament" - koalisyon hükümetinin tarih sayfalarında nasıl yer aldığını halkla paylaşan The London Dungeon Genel Müdürü Nicola Ratcliffe İHA'ya verdiği röportajda "Herkesin dilinde olan seçim konuşmalarını hazırladığımız bu gösteri ile açıklamaya çalıştık, 3 büyük lideri büyük ihtimal koalisyon hükümeti bekliyor ve koalisyon hükümetlerine tarihte yer verilen taşlamaları bugün göstermeye çalıştık, amacımız sokaktan geçenleri korkutmaktan çok sonuçlara dikkat çekmek " dedi.
3 büyük parti, ülkenin dört bir köşesinde seçmenlerden destek istiyor. Seçmenler kızgın ve yeni yönetimlerini belirlemek için kararsız, anketler seçmenin bu tepkisinin, 35 yılın ardından bir koalisyon hükümeti getireceğine işaret ediyor. Londra'nın tarihi zindanlarında yer alan The London Dungeon Korku Müzesi, bu durumu eleştiren sokak gösterileriyle halkın dikkatini muhtemel koalisyon hükümetine çekti.
Yaklaşan seçimlerle birlikte Birleşik Krallık seçim tarihinde ilklerini yaşıyor. Seçim meydanlarında miting kültürü olmayan İngiltere'de ilk defa parti liderleri TV'lerden halka sesleniyor, iktidara geldikleri taktirde neler yapacaklarını anlatarak seçmenleri kazanmaya çalışıyorlar ancak seçmen mutsuz ve durumu sandıklara yansıtacak görünüyor. Yapılan anketler İngiltere'nin 35 yıl aradan sonra koalisyon hükümetine doğru gittiğini açıklıyor, liderler ise bunun ekonomik ve politik sonuçlarını hesaplamaya
çalışıyor.