Gaziantepli kadın çiftçiler kazanamayınca gözyaşı döktü

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca bu yıl 7.'si düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının Adana'da gerçekleştirilen bölge finalinde Anta

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca bu yıl 7.'si düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının Adana'da gerçekleştirilen bölge finalinde Antalyalı kadın çiftçilerin yüzü güldü.

Gaziantepli kadın çiftçiler ise kazanamayınca gözyaşı döktü.

Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun, açılışta yaptığı konuşmada, tarımsal üretimin her aşamasında emeği olan kadınların ekonomik ve sosyal açıdan donanımlı olmasının kırsal kalkınma açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kadın Çiftçiler Daire Başkanı Cemil Güzel ise kırsal alanda yürütülen çalışmaların, tarımsal verimliliği artırmak ve kırsal kalkınmayı hızlandırmak için insan kaynaklarını geliştirmek amacında olduğunu ifade etti.

Açılışta Adanalı Ali Turaç da mini konser verdi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya Adana, Antalya, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin, Gaziantep, Niğde ve Kilis illerinde daha önce yapılan yarışmalarda başarılı olan kadın çiftçiler katıldı.

Akdeniz Bölgesi'nden 9 ilin katıldığı bölge finalini, 15 sorudan 13'üne doğru cevap veren Antalyalı kadın çiftçiler Birgül Sarı ve Sevim Parlak kazandı.

Gaziantepli yarışmacıların 2. olduğu bölge finalinde Adana'yı temsil eden kadın çiftçiler ise 3. oldu. Birinci olmak için büyük mücadele veren Gaziantepli kadın çiftçiler Fatoş Turan ve Nazan Aydın gözyaşlarını tutamadı.

Dereceye girenlere ödüllerini Vali İlhan Atış verdi. kazandı.

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının Türkiye finali Kırşehir'de yapılacak.