Eğirdir Gölü etrafındaki köylerde balıkçılık eğitimi veriliyor

Isparta Eğirdir Gölü'nün korunmasına yönelik köylerde balıkçılara eğitim çalışması başlatıldı.

Isparta Valiliği, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Sie

Isparta Eğirdir Gölü'nün korunmasına yönelik köylerde balıkçılara eğitim çalışması başlatıldı.

Isparta Valiliği, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Siemens Ev Aletleri firması işbirliğinde Eğirdir Gölü'nün korunması amacıyla uygulamaya konulan 'Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat Projesi kapsamında göle yakın yerleşim alanlarında sürdürülebilir balıkçılık eğitimlerine devam ediliyor.

Vali Ali Haydar Öner, Isparta için hayati önem taşıyan Eğirdir Gölü'nü korumak amacıyla yürütülen çalışma kapsamında balıkçılara yönelik de eğitim programı hazırlandığını söyledi.

Proje kapsamında Aşağı Tırtar, Aşağı Kaşıkara, Gencali köyleri, Büyükkabaca, Barla beldeleri ile Gelendost ilçesinde eğitimlerin başladığını belirten Öner, eğitimlerin 1 Mayıs'ta sona ereceğini kaydetti.

Balıkçılığın, çevre yerleşimler için önemli bir geçim kaynağı olduğunu ifade eden Öner, yanlış ve bilinçsiz avlanma yüzünden su ürünlerinin tükenme noktasına geldiğini vurguladı.

Öner, "Yabancı türlerin göle aşılanması, aşırı av baskısı, üreme alanlarının tahribi ve yasak dönemde yapılan kaçak avcılık sonucunda gölde ekonomik değeri olan Kerevit (Tatlı Su Istakozu), sudak, sazan gibi su ürünlerini tükenme noktasından kurtarmak için 2 yıl önce bir proje başlatmıştık. Yasakla eş zamanlı olarak gölde balıklama çalışmaları da gerçekleştirildi." diye konuştu.

Öner, balıkçılık eğitimleri ile aşırı av baskısının hem sorumlusu hem de mağdurları olan balıkçıların sürdürülebilir balıkçılık uygulamaları konusunda bilgilendirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.