Doğu Karadeniz İlleri Hizmet Ve Kalkınma Birliği Toplantısı Yapıldı

Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Meclis Toplantısı Birlik Başkanı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında yapıldı.

Doğu Karadeniz İlleri Hizmet Ve Kalkınma Birliği Toplantısı Yapıldı
Valilik B Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Kızılcık'ın yanı sıra Giresun Valisi Mustafa Yaman, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ve birlik meclis üyeleri katıldı.
Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği'nin bugüne kadar yürüttüğü hizmetlerin Kalkınma Ajansı tarafından yürütüleceğini belirten Vali Kızılcık, "Özellikle Kalkınma Ajansımızın kurulması ile beraber, genel sekreterimiz henüz görevine başlamasa da büyük oranda birliğimizin yürüttüğü hizmetleri Kalkınma Ajansı marifetiyle yürüteceğiz. Bugüne kadar bölgemizin kalkınmasında ve gelişmesinde çok önemli hizmetler görmüş olan ve görmeye de devam edecek olan birliğimizin bundan sonrada bölgemize ve ülkemize önemli hizmetler yapacağına inanıyorum" dedi.
Toplantıda meclis üyelerine mali konular hakkında bilgi verilmesinin ardından 2009 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Birliğe üye illerin Ortak Yerel Ürün Projesi kapsamında yerel ürün olarak ligarba belirlendi. Birlik, aldığı kararla 2010 yılı içerisinde 300 Bin TL'lik ligarba fidanı alınıp, üye illerde dağıtılmasına karar verdi.
Birlik ayrıca, 2010 yılı eğitim faaliyetleri çerçevesinde; kamu kurumlarında proje yazma konusunda eğitim faaliyetleri yapılmasının yanı sıra illerin İl Genel Meclisleri'ne Birliğin çalışmaları hakkında sunum yapılmasını kararlaştırdı.
Toplantı sonunda yapılan seçimle, Birlik Encümen Üyeliklerine; Cemal Şahin (Ordu), Ali Rıza Sancaktutan (Rize), Ziya Köse (Giresun), Ercan Yavuz (Artvin), Hüseyin Bedir (Gümüşhane) ve Muhammet Balta (Trabzon) seçildi.
Öte yandan Birliğin Denetim Kurulu'na Trabzon İl Genel Meclisi Haydar Revi, Ziya Köse (Giresun) ve Hakan Gültekin (Rize) seçildi.