Belediyeler Atıklar İçin Bir Araya Geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli Üniversitesi, İzaydaş, Kent Konseyi ve Tema Vakfı'nın katkıları ile yürüttüğü ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması projesi devam ediyor.

Belediyeler Atıklar İçin Bir Araya Geldi
Atık komisyonunun değerlendirme toplantısı Kartepe ilçesinde gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi Derbent Uygulama Otelindeki toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan başkan yardımcıları katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını ev sahibi Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık yaptı.
Karabalık, "İlçe genelinde başlattığımız geri dönüşüm çalışmalarında adım adım ilerliyoruz. Geri dönüşüm Kartepe'de hayat bulacak sloganı ile ilçemizde başlattığımız çalışmalar çerçevesinde ilk olarak ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanması için her yere konteynırlar yerleştirdik. Kağıt, karton, plastik ve cam ambalaj atıklarının atıldığı bu konteynırları dağıtım çalışmalarımız devam etmekte. Bunun yanı sıra atık pilleri toplamak için okullara, eczanelere, sağlık ocaklarına, marketlere ve vatandaşlarımızın yoğun olduğu belirli noktalara atık pil bidonları ve kutuları yerleştirdik. Elektronik atıkların toplanması için okullarımıza toplama kutuları dağıttık" dedi.
Atık lastikler için de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Karabalık, "Doğal kaynaklarımızın korunması ve milli ekonomiye katkı sağlanması ve her şeyden önemlisi geleceğimiz olan çocuklarımıza yaşanabilir bir Kartepe bırakmak için çalışmaları hassasiyetle yürütüyoruz. Halkımızın çalışmalarımız hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenliyoruz. Okul eğitim çalışmalarımız dönem sonuna kadar dönüşümlü olarak tüm okullarımızda devam edecek" dedi.
Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünün değerlendirme sunumunun ardından bir sonraki toplantının haziran ayında Gölcük'te yapılması kararlaştırıldı.