Jandarmanın 5 Ayrı Operasyonunda 9 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerinin düzenledikleri 5 ayrı operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, bir kişinin İstanbul'dan temin ettiği sahte paraları İzmir ve Ankara'da piyasaya sürmek istediği belirlendi. Yapılan çalışmalarda şüphelinin Polatlı'da olduğunun belirlenmesi üzerine gerçekleştirilen operasyonda M.Y. isimli zanlı gözaltına alındı. Şüpheliyle birlikte 201 adet 100'lük banknotlar halinde sahte Amerikan Doları ele geçirildi. Zanlı çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.
Jandarma ekiplerinin yaptıkları bir başka operasyonda ise H.Ş. adındaki bir kişi İstanbul'dan temin ettiği sahte Türk liralarıyla birlikte Kazan otoban gişelerinde yakalandı. Zanlıyla birlikte 5 bin 950 TL değerinde 119 adet 50'lik banknotlar halinde sahte Türk Lirası ele geçirildi. H.Ş., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Jandarma ekipleri, Ayaş ilçesi Evci Köyü yakınlarındaki bir dinlenme tesisinde bir otomobilden cep telefonu, para, kredi kartları ve kimliklerin çalınmasıyla ilgili bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda, aynı gün bir başka gasp olayının da aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Her iki olayın gerçekleştiği yerlerdeki güvenlik kameralarını inceleyen Jandarma ekipleri kimliklerini tespit ettikleri şüphelilerin birçok hırsızlık olayından sabıkaları olduğunu tespit etti. Yapılan
tespitlerin ardından Eskişehir'de düzenlenen operasyonda 5 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan A.Y, İ.G. ve D.A. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, yaşları 18'in altında olan iki zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Etimesgut'ta meydana gelen iş yerinden hırsızlık olayıyla ilgili jandarma ekipleri bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, olayın faili olduğunu tespit ettiği T.T.'yi düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. Zanlının ifadesinde hırsızlığı B.Y, Y.T, M.T. ve F.T. ile birlikte gerçekleştirdiğini söylemesi üzerine söz konusu zanlılar hakkında yakalama emri çıkartıldı. Jandarmada sorgusu tamamlanan T.T. adliyeye sevk edilmesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Jandarma ekiplerinin yaptığı bir başka çalışmada ise Gölbaşı'nda oturan bir kişinin değişik kişiler adına hazırlattığı sahte sürücü belgelerini AŞTİ'de teslim alacağı belirlendi. AŞTİ'de önlem alan ekipler M.Ş.I.'yı 3 adet sahte sürücü belgesiyle birlikte yakaladı. Zanlı çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.