Diyarbakır'daki Olaylı Şenlik 'Gece Yolcuları' Konseri İle Başladı

Dicle Üniversitesi tarafından düzenlenen bahar şenliği öncesi çıkan olaylarda yaklaşık 100 öğrenci gözaltına alınırken, şenlik 'Gece Yolcuları'nın konseri ile start aldı.

Dicle Üniversitesi tarafından düzenlenen bahar şenliği öncesi Üniversite Öğrenci Derneği üyeleri kendilerine danışılmadan şenlik düzenlendiğini ve kendilerinin hiçe sayıldığını belirterek oturma eylemi yapmış, eylem sonrası çıkan olaylarda yaklaşık 100 kişi gözaltına alınmıştı.
Olayların ardından etkinlikler Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, rektör yardımcıları, fakülte, yüksekokul ve enstitü idarecileri, diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri ve öğrenci gruplarının şenlik yürüyüşüyle başladı. Şenlik ateşinin yakılması ile resmi açılışı yapılan 2010 Bahar Şenlikleri, halk oyunları gösterisi ile devam etti. Rektör Saraç da halaya katılarak öğrencilerin sevincine ortak oldu. Gösteri kulüplerinin 'Latin', 'Kafkas', 'Tango' gibi faklı dallarda sundukları dans gösterisi de
izleyenlerden büyük ilgi gördü.
İzleyenlerin coşkusu, Gece Yolcuları müzik grubunun konseri ile doruğa ulaştı. Grubun parçalarıyla kendinden geçen gençler, konser sonrası da alandan ayrılmayarak halay çekmeye devam etti. 5 gün sürecek olan şenlik kapsamında DÜNİT'in kısa oyunları, konservatuar öğrencileri ile Kürtçe müzik ve rock müzik gruplarının konserlerinin yanı sıra sema gösterisi yer alacak. Farklı alanlarda yarışmaların da düzenleneceği şenlik, Murat Göğebakan konseri ve havai fişek gösterisi ile son bulacak.